Това е ръст от близо 64% в сравнение с участниците

...
Това е ръст от близо 64% в сравнение с участниците
Коментари Харесай

218 ученици посреща десетото издание на практикантската програма на Lidl

Това е растеж от близо 64% спрямо участниците предходната година
Рекорден брой участници посреща десетото юбилейно издание на практикантската стратегия на Lidl. Общо 218 възпитаници в 11 и 12 клас от цялата страна влизат като практиканти в магазините на веригата, с цел да натрупат първия си професионален опит в бързооборотната търговия. Това е растеж от близо 64% спрямо участниците в миналогодишното издание.

Различни са аргументите, които карат младежите да избират Lidl за своя първа работа през лятото. Някои от тях са били практиканти предходната година и с подготвеност се връщат за повторно. За други това е магазинът, в който най-често пазарят, и са любопитни да го опознаят от близко. Трети избират компанията, тъй като се е потвърдила като една от най-успешните в страната и имат вяра, че в нея ще научат доста.
-->
Всичко това младежите споделиха по време на онлайн събитие, което събра участниците в първия им работен ден. Те бяха посрещнати от миналогодишни практиканти, за които програмата е била мощен кариерен старт и през днешния ден не престават развиването си в компанията на по-високи позиции.

През идващите два месеца новите гении ще работят в магазините на веригата и ще натрупат скъп професионален и житейски опит. Сред ежедневните им задания ще бъде да се грижат за подредбата на стоката, да спомагат на клиентите и да опознаят и ползват главните правила на работа в ритейл бранша. Едновременно с това ще се научат да приоритизират дилемите си, да бъдат независими и виновни, както и да работят в екип. През цялото време ще имат до себе си наставник – умел експерт от Lidl, който ще ги направлява. Лятната процедура може да отвори порти и към останалите юношески стратегии на веригата или към непрекъсната работа на цялостен или повърхностен работен ден.

Практикантската стратегия е най-дългогодишната младежка стратегия на Lidl. По мотив нейния десети празник компанията я надгради с нови благоприятни условия и атрактивни награди. За първи път тази година участниците могат да избират сред 6- и 8-часов работен ден. Още една оригиналност е опцията за 5 дни неплатен отпуск, с цел да могат учениците да съчетаят работата с отмора. В края на програмата най-добре представилите се могат да завоюват една от двете огромни награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лева или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лева под формата на ваучери за артикули в Lidl.

За първи път тази година представители на компанията гостуваха и в 30 учебни заведения в страната, с цел да показват програмата и изгодите от нея на възпитаници в 11 и 12 клас. По време на учебната обиколка над 1000 възпитаници от 22 града научиха за преимуществата на лятната процедура в Lidl и опциите, които дава компанията на младежите.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР