Това е последната надежда да бъде съставено правителство. Вашата политическа

...
Това е последната надежда да бъде съставено правителство. Вашата политическа
Коментари Харесай

Остриетата на ГЕРБ отидоха на консултации при Радев, той замълча: Искаме предсрочни избори

Това е последната вяра да бъде формирано държавно управление. Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в 47-мото Народно събрание. Хората чакат решение на техните проблеми. Това сподели президентът Радев по време на консултацията за връчване на третия мандат с ГЕРБ.

„С вашия огромен управнически и парламентарен опит знаете какво значи да вървим на избори в подобен миг, да останем без парламент. Администрацията не може да работи на цялостния си потенциал. Как вие виждате, около въпроса с властта, да се решат и проблемите на хората, без закъснение, с напъните на всички политически сили. Има неотложни политически проблеми“, добави той.

Десислава Атанасова напомни, че Политическа партия ГЕРБ към този момент е изразила своето мнение и не вижда формула за устойчиво болшинство в това държавно управление.

„Поемаме отговорност да търсим решения за това по какъв начин страната да се оправи с тези рецесии. Ние сме в уголемен състав. Виждате, че тук има хора с опит с голяма експертиза и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях. Нашата парламентарна група оферираше такива решения и добре че Народно събрание, в огромната си част, ги поддържа. Едно такова беше обвързвано с обезщетения за бизнеса, общините, лечебните заведения, обвързвано с цените на силата.

Преди няколко дни предложихме решение, което да дефинира цена на горивата от 2,70 лева на литър, като осъзнаваме, че огромна част от инфлацията се дължи на енергоносителите, само че сме безапелационни, че би трябвало да се търсят решения за България. Това не значи, че нашето мнение, за това че не може да има болшинство, се е трансформирало. Ще чуете от сътрудниците в по-задълбочените диалози след малко“, добави тя пред президента Радев.

Заедно с нея на консултациите отидоха Томислав Дончев, Деница Сачева, Делян Добрев, Костадин Костадинов и Кирил Ананиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР