Това е поредният повод, който безапелационно показва, че нито министър-председателят,

...
Това е поредният повод, който безапелационно показва, че нито министър-председателят,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

Това е следващият мотив, който безапелационно демонстрира, че нито министър-председателят, нито министърът на финансите се оправят. Тази колаиция не работи, дори е мъка. 

Това съобщи в свое послание водачът на " ИТН " Слави Трифонов. 

" Причините, заради които нямаме място в тази коалиция и министрите ни през днешния ден напуснаха са две - Македония и това, че няма пари в страната. Министър-председателят си води своя външна политика. Неговият външен министър е Весела Чернева. По този метод Кирил Петков нарушава жестоко и безогледно подписаното съдружно съглашение. Македония е значима част от българската история. Неговото предпочитание да отстрани ветото е национално изменничество ", добави той.

" Откакто Асен Василев е министър на финансите летят едни милиарди. Това се прави в миг, когато всеки един лев ни е скъп. Източиха се милиарди от страната. Къде е битката с мръсните пари? Къде са тези 8 милиарда, които се крадяха от предходното ръководство? Инфлацията пораства и хората обедняват, а министърът желае да изтегли нов дълг от 10 милиарда, който ще го плащаме ние и нашите деца. Не стига, че предават националните ползи, само че и водят страната към банкрут ", сподели още Трифонов. 

" Депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта за обществените ограничения и помощта за хората и бизнеса, само че няма да поддържат останлите елементи. Ние не желаеме власт. Аз не съм тук поради тая власт. Аз съм тук поради това да се свърши работа и морала. Аз непринудено излизам от ръководството. Ако задачата беше облаги и власт, От през днешния ден изтегклям министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и тази мъка ", безапелационен бе Слави Трифонов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР