Това е поредният брат в развиващия се скандал около обвиненията

...
Това е поредният брат в развиващия се скандал около обвиненията
Коментари Харесай

Свалиха имунитета на двама евродепутати заради Катаргейт frognews.bg

Това е следващият брат в развиващия се скандал към обвиняванията за лобиране в интерес на Катар и Мароко и подкупване на публични чиновници в Европейски Съюз. Главен воин в абсурда стана евродепутатката Ева Кайли.

Коцолино и Тарабела са обвинени в съществени закононарушения, които биха могли да бъдат равносилни на корупция, пране на пари и присъединяване в незаконна организация, съгласно двата отчета за снемане на имунитет, утвърдени и от евродепутатите.

Тарабела и Коцолино изрично отхвърлиха обвиняванията.

Законодателите на Европейски Съюз се употребяват с имунитет против правосъдно гонене, до момента в който работят в Народното събрание. Процесът на унищожаване на тази отбрана лишава няколко седмици и включва голям брой стъпки. Говорител на белгийската прокуратура сподели пред брюкселското издание " Politico ", че локалните управляващи към този момент могат да третират " забърканите хора “ като всеки различен белгийски гражданин.

Според обвиняванията Коцолино е приемал пари, с цел да блокира резолюции, увреждащи ползите на страни отвън Европейски Съюз. 

Тарабела е обвинен, че е взел до 140 000 евро подкупи от Антонио Панцери - различен основен воин в абсурда Катаргейт. Парите са били дадени в подмяна на това Тарабела да одобри избрани позиции в интерес на държавни управления отвън Европейски Съюз в Европейския парламент.

Представител на Народното събрание сподели, че институцията не е получила никакви други претенции от белгийските управляващи за унищожаване на имунитета на евродепутати на фона на следствието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР