Това е поредната визия, която виждаме за Европейския съюз, която

...
Това е поредната визия, която виждаме за Европейския съюз, която
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Макрон излезе с интересна и обещаваща за бъдещето на ЕС реч, контрастираща с тезите на евроскептиците

Това е следващата визия, която виждаме за Европейския съюз, която може би контрастира с някои евроскептици в Европа, означи в коментар по " Хоризонт " Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност във връзка показаната довечера в Сорбоната реч на френския президент Еманюел Макрон, в която той очерта визията си за промени на Европейски Съюз. Божилов добави:
Знаете, че още предходната година беше изработен един преглед на положението и бяха препоръчани пет правилото за по-нататъшното бъдеще на Европейския съюз, към които да се концентрират полемиките.  Действително Макрон излезе с една забавна, обещаваща за бъдещето на Европейския съюз тирада, която може би контрастира с някои евроскептици в Европа, само че аз бих сложил въпроса и последния метод: бъдещето на Европейския съюз зависи доста от това каква ще бъде позицията на Германия, както и на другите европейски страни  - знаем, че след изборите в Германия ръководството на Ангела Меркел ще бъде в границите на една коалиция, където не всички съдружни сътрудници имат единно схващане за бъдещето на Европа, за това какъв брой дълбока да бъде интеграцията, в кои сфери да се развива интеграцията. Така че дано да кажем по този начин  - имаме една еврооптимистична позиция, да забележим по какъв начин ще се развият и в другите страни визиите.

Анализаторът очерта сферите, където съгласно него Франция и Германия ще имат общо виждане за развиването на Европейски Съюз и там, където евентуално ще се разминат:

Бих споделил, че  Франция и Германия  - в доста от направленията за бъдеща Европа мненията ще съвпаднат и съм сигурен, че това ще бъде в региона на усилване на европейската защита, усилване на европейската сигурност, битката с тероризма, предварителната защита на радикализацията, миграцията да не забравяме, естествено. Това са неща, където Германия и Европа сигурно ще си сътрудничат.  Не съм сигурен до каква степен Германия би подкрепила едни апели за по-тесен паричен съюз, по-висока централизация на европейски старания и европейска концентрация в региона на паричния съюз, търговски регелация и по този начин нататък.

Впрочем, с цел да приказваме за Германия ние би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще бъде съдружното съглашение, по какъв начин ще се нареждат другите партии, надлежно каква ще бъде общата немска визия, това е въпрос на договаряния, означи още един път Божилов, допълвайки:

Ние знаем какви са резултатите от изборите, само че немската политическа просвета нормално изисква и подписване на едно много детайлно съглашение, където се дефинират визии, където се дефинират правила, които се съблюдават, естествено.

Целия разбор може да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР