Това е първото посещение на Ким Чен Ун в РусияПървата

...
Това е първото посещение на Ким Чен Ун в РусияПървата
Коментари Харесай

Срещата на Путин и Ким Чен Ун продължи три часа и половина

Това е първото посещаване на Ким Чен Ун в Русия

Първата среща на съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун във Владивосток приключи.Разговорите продължиха три часа и половина, а съвсем два часа държавните глави са говорили на четири очи.

Според Путин диалогът с водача на КНДР се оказал " изчерпателен ". Така бяха наранени тематиките за двустранните връзки, вероятностите за развиване на съдействието, както и обстановката на Корейския полуостров.

„ Имахме доста изчерпателен продан на отзиви по въпроси от съвместен интерес и се надявам, че нашите диалози ще продължат в същия потребен и градивен проект ”, сподели на собствен ред Ким Чен Ун.

Срещата се организира в една от постройките на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.

Това е първото посещаване на Ким Чен Ун в Русия, както и първото му пътешестване зад гграница след преизбирането му за ръководител на държавния съвет на КНДР. Според източник на РИА Новости, след срещата на върха, ръководителя на Северна Корея го чака културна стратегия. Във Владивосток той ще остане до вечерта на 26 април.

Предишните договаряния на върха се състояха през 2011 година, когато Ким Чен Ир се срещна с Дмитрий Медведев в Улан-Уде.

Владимир Путин посети Северна Корея преди 19 години, като това е било първото посещаване на високо ниво в историята на връзките сред Русия и КНДР. През 2001 година Ким Чен Ир пристигна в Москва, а година по-късно във Владивосток се организира срещата на върха Москва-Пхенян.

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР