Това е любящ баща от Китай, който всеки ден извършва

...
Това е любящ баща от Китай, който всеки ден извършва
Коментари Харесай

Баща на годината: този татко всеки ден носи сина си по 28 км до училище

Това е любящ татко от Китай, който всеки ден прави същински героизъм за своя 12-годишен наследник с увреждания. Тази история ще разтопи сърцето ви.

Отдаден китайски татко, който носи своя наследник с увреждания близо 28 км до учебно заведение и назад всеки ден, стана прочут в целия свят.

Ю Сюканг изминава голямото разстояние със сина си Сяо Цян, завързан на гърба му в особено конструирана кошница.

40-годишният мъж от град Фенгуй в окръг Йибин в югозападната китайска провинция Съчуан не се отказал от момчето, което е на 12 години, макар обстоятелството, че ръцете и краката му са изкривени и гърбът му е изкривен.

Той сподели: „ Знам, че синът ми е с физически увреждания, само че с мозъка му всичко е наред. “.

Най-близкото уместно учебно заведение, което бащата наммерил, било на 7 км.

Бащата се разделил с майката на момчето преди девет години, когато Сяо бил на три години, и решил да го отгледа самичък.

Той споделя, че е решен момчето да не страда от това, че е отглеждано от уединен родител и желае да му даде най-хубавите условия.

Тъй като няма учебен рейс и подобаващ публичен превоз, бащата взема решение, че единствената опция е да се погрижи да го носи всеки ден до учебно заведение и назад.

Той споделя: „ Носих го до такава степен и назад от септември предходната година, всяка заран ставам в 5 сутринта, с цел да му подготвя обяд за ястие и по-късно ходя пешком четирите благи и половина до учебното заведение, а по-късно се връщам тук, с цел да мога да работя, с цел да спечелвам пари. След това се връщам пешком до учебното заведение, с цел да взема сина си и да го върна вкъщи. “

„ Синът ми с неговите увреждания не е в положение да върви самичък и това също значи, че не може да кара велосипед. Въпреки че е на 12, той е висок едвам 90 см. Но се гордея с обстоятелството, че той към този момент е измежду първенците в класа си и знам, че ще реализира страхотни неща. Моята фантазия е той да отиде в лицей. “

 китайски възпитаник

След като дистанцията, което изминава било разкрито в локалните медии, локалните управляващи оповестили, че ще наемат стая на бащата в близко бъдеще.

А в това време учебното заведение ще бъде приспособено, тъй че да може да приема и възпитаници от интернат, в това число Сяо, с цел да помогне за понижаване на натоварването на бащата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР