Това е ден седми от . От 15 до 30

...
Това е ден седми от . От 15 до 30
Коментари Харесай

Здравословен обяд за ученика: Розова супа в училище? Напълно възможно

Това е ден седми от. От 15 до 30 септември, в интервал от две седмици, ще ви представяме примерни обяди за вашия възпитаник. Обяд, който е апетитен, здравословен, който приготвяте персонално и с обич за вашето дете.

Проблемът на храната за учебно заведение е, че е най-вече суха. Манджичките и супичките би трябвало да оставим за вечеря и за уикенда. Но течните и полутечните храни са доста значими за положителното храносмилане, а знаем, че супата е цяла институция в детското хранене.

Ако децата ви обичат супи, само че няма по какъв начин да ги похапват в учебно заведение, предлагам ви един вид, който ще им допадне:

Крем чорба за обяд в учебно заведение.

Можете да приготвяте всевъзможен тип супи и да ги пасирате, стига детето ви да обича. Те трансформират консистенцията си в доста комфортна за преливане и непосредствено пиянство от шише или термос-чаша.

Моята крем чорба е с цвекло, картофи, моркови, лук и овесени ядки.



Направих я по нормалния метод:

Сварих едно малко цвекло, 3 междинни картофа, 2 моркова, една дребна глава лук във вода, едвам ги покрие.

Когато омекнаха, сложих и три супени лъжици овесени ядки.

Като се свариха, пасирах добре и разредих с гореща вода, посолих с хималайска сол и сложих малко куркума.

За учебно заведение отделих една купичка и поръсих с натрошено ленено семе и небеления сусам, една супена лъжица зехтин.

Това количество изсипах в термосна чаша. От тази чаша се пие много комфортно и тя не разлива. Ако нямате – и нормално стъклено шише с необятно гърло прави работа.

Тази чорба е доста потребна и засищаща. Има компактен усет и прелестен розов цвят. Компания й направиха няколко брускети единствено със зехтин. Правила съм опити да са от пълнозърнесто или друго не бяло брашно, само че не стават по този начин вкусни.

Затова изрязах брускетите от бял самун с чаша, тъй че да се съберат в кутийката за храна. натопих в малко зехтин и оставих да се сушат в гореща, само че изключена фурна. После е значимо да не се покриват, а да изсъхнат като сухари.



Дара ме помоли сутринта да й сложа грозде, нищо че давали плодове, и изпълних молбата й – до момента в който е в сезона си, то е най-хубаво. А още по-хубаво е когато детето единствено си изиска.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР