Това бе едно от условията, които Кремъл постави след края

...
Това бе едно от условията, които Кремъл постави след края
Коментари Харесай

Пригожин се е върнал в Русия?

Това бе едно от изискванията, които Кремъл сложи след края на метежа на шефа на групата " Вагнер "  - да напусне Русия и да се откри в Беларус. Сега обаче наподобява, че той се е върнал на съветска територия.

Изненадващото изказване бе направено от беларуския президент Александър Лукашенко: " Що се отнася до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Не е в Беларус ". И бойците от " Вагнер "  вече не били в Беларус, въпреки страната все по този начин да била подготвена да одобри " избран брой от тях ", сподели Лукашенко. Той изрази и мнението си, че не чака " Пригожин да бъде погубен на следващия ден ". Президентът на Беларус добави, че има намерение в най-скоро време да се срещне с Владимир Путин и да разиска с него проблемите към грепата " Вагнер ".

Ако думите на беларуският президент дават отговор на истината, Пригожин се е върнал в родния си град Санкт Петербург, където живее и където е централата на неговата империя от компании " Конкорд ". Но досега удостоверение няма нито от Пригожин, нито от съветска страна или някой самостоятелен източник, показва АРД.

Пригожин не се стремял към промяна във властта

Последното изказване на Евгений Пригожин е от 27-и юни по Телеграм - в него той отхвърли, че с метежа е имал за цел промяна във власта в Москва, отбелязва АРД. Това било единствено знак на митинг.

Същевременно шефът на " Вагнер "  изтъкна ролята на Лукашенко, чието ходатайство докара до завършек на протеста. В същия този ден беларуският президент оповести, че шефът на " Вагнер "  се намира в страната му. Германската обществено-правна медия напомня, че съветският президент Владимир Путин даде обещание на Пригожин и на неговите бойци, че няма да бъдат подложени на гонене и им даде опция да се открият в заточение.

АРД показва и, че голям брой държавни и частни съветски малките екрани са популяризирали фрагменти от обиск, осъществен в дома на Пригожин в Санкт Петербург по време на метежа. От фрагментите излиза, че са открити огромни суми в долари и рубли, както и златни кюлчета, доста оръжие, както и доста паспорти с разнообразни имена и долап, цялостен с перуки.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Как Евгений Пригожин стана милиардер

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР