Тошко Йорданов срази партиите. Обясни защо ИТН прави референдум за

...
Тошко Йорданов срази партиите. Обясни защо ИТН прави референдум за
Коментари Харесай

Тошко Йорданов срази партиите. Има ли пръст в песента за Лена?

Тошко Йорданов съкруши партиите. Обясни за какво Има Такъв Народ прави референдум за привикване на Велико народно събрание и смяна на държавното ръководство и направи разкрития за сатиричната ария, отдадена на Лена Бориславова.

За референдум, съгласно закона и Конституцията, могат да се слагат и въпроси, които са от компетенцията на нормално Народно събрание. Свикването на Велико народно събрание е от компетенцията на Народно събрание и точно поради това въпросът е образуван по този начин, разяснява пред Нова тв зам.-председателят на „ ИТН “.
-->
" Екип от конституционни адвокати са го дефинирали, да не мислите, че сценаристите сме седнали да го решаваме ", сподели Йорданов.

" Проблемът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция. Към нас останалите се държат като че ли сме туземци, които не могат да взимат решения ", добави той.

" Дразня се, че група хора вземат решение, че са интелектуални аристократи, а останалите хора са селяни, които нямат право да взимат решения. Пряката народна власт и закона разрешават на жителите да слагат този въпрос, който е от компетенцията на Велико народно събрание ", сподели Тошко Йорданов.

" Ние тази концепция я лансираме преди предните избори. Не е въпрос, че в този момент отиваме отново на избори. Не е загадка, че като бяхме в Народното събрание, видяхме от вътрешната страна това, което хората усещат по този начин или другояче – групова безнаказаност, скриване на решения, политическата система в тоя си формат е изчерпана. Системата не действа добре. Няма последователност, не могат да изберат държавно управление ", акцентира Йорданов и даде образец:

" Франция е била в същата обстановка и ето, в този момент е образец за народна власт, макар променения си формат на държавно ръководство ".

Тошко Йорданов сподели, че Има Такъв Народ ще се явят независимо на предварителните избори за парламент.

Водещите на утринния блок го попитаха за песента за Лена Бориславова, в която някогашната говорителка на Кирил Петков бе показана като „ изтощена кака Лена ” и „ гладна хиена ”.

" Нямам персонално креативен принос към песента за Лена. Песента ми харесва. Не може да има спирачки в политическата ирония. Един политик получава съответната ирония на база на това, което е направил. Срещу Маргарет Тачър е имало ужасни песни ", даде образец Йорданов.

" Такива за мустаци, легла? ", запита Мира Иванова.

" За легла за Тачър не е имало, тъй като не е правила нищо в тая посока ", отвърна Йорданов.

" Творците могат да вършат каквото си желаят. Ние сме правили задоволително сатирични песни във връзка с Бойко Борисов, Цецка Цачева и така нататък Не знам коя ще е идната цел, не знам накъде ще тръгне креативната муза ", приключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР