Торта Гараш е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас

...
Торта Гараш е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Кето торта Гараш

Торта " Гараш " е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас и то не на едно потомство. Как обаче да я приготвим в един по-здравословен вид, който е подобаващ и за кето режим. Вижте каква е рецептата на Daniscookings, представени от trafficnews.bg:
Необходими артикули:
орехи, какао, кокосово брашно, яйца, мрачен шоколад (с над 80% какао), течна сметана и нисковъглехидратен подсладител: ксилитол, стевия или еритритол.
Начин на подготвяне:
За да приготвите блатовете, първо би трябвало да смелите дружно орехите и ксилитола в кухненски робот.

След това разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте жълтъците и започнете да им добавяте от орехите, какаото и кокосовото брашно. Когато сместа се сгъсти, започнете да добавяте и от белтъците. Разбърквайте леко с шпатула, като се стараете да не излезе въздуха от тестото.

Когато всички съставки са поети в сместа, разделете я на 3-4 елементи и ги изпечете поотделно във форми за торта, на дъното на които сте поставили хартия за печене.

За да извършите крема, би трябвало да загреете сметаната до кипване, след което да я изсипете в купа, в която сте поставили шоколада, разчупен на дребни късчета. Започнете да разбърквате леко, до момента в който сместа стане еднородна. Оставете ганаша да се хлади до стайна температура, а по-късно го сложете в хладилника за 1-2 часа. Разбийте студения ганаш с миксер, до момента в който стане на бухнал крем.

Сглобете тортата, когато блатовете са изцяло студени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР