Торган Азар качи Борусия Мьонхенгладбах на втората позиция в БундеслигатаОтборът

...
Торган Азар качи Борусия Мьонхенгладбах на втората позиция в БундеслигатаОтборът
Коментари Харесай

Торган Азар качи Борусия Мьонхенгладбах на втората позиция в Бундеслигата

Торган Азар качи Борусия Мьонхенгладбах на втората позиция в Бундеслигата
Отборът на Борусия Мьонхенгладбах победи с класическото 3:0 Фортуна Дюселдорф в среща от 10-ия кръг на немската Бундеслига. Домакините се реваншираха за двете си поредни провали – първо в шампионата от Фрайбург в предишния кръг и разгромната загуба вкъщи от Байер Леверкузен в шампионата за Купата на Германия.

Двубоят стартира равностойно и през първата част и двата тима по този начин и не намераха правилния път към една от двете порти. По този метод закономерно Борусия и Фортуна се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

Почти незабавно след паузата Мьонхенгладбах поведе след тъкмо осъществяване от бялата точка на по-малкия брат на Еден Азар Торган в 48-та минута. Този гол даде криле на домакините, които се впуснаха в нахлуване в търсене на втория гол, който да им обезпечи успокоение до края на мача. Това се случи в 67-та минута, когато прецизен бе Йонас Хофман. Резултатът стана типичен в 82-та минута, когато още веднъж Азар бе в прегръдките на своите съотборници.

Белгиецът е отбелязал седем гола в толкоз срещи от началото на сезона с екипа на Гладбах, а тимът се изкачи на втората позиция във краткотрайното класиране на Бундеслигата, като е с еднакъв брой точки с първенеца Байерн Мюнхен, само че с по-добра голова разлика от баварците, които през вчерашния ден приключиха наедно 1:1 с Фрайбург на,,Алианц Арена “. В идващия си дуел Борусия Мьонхенгладбах гостува на Вердер Бремен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР