Топлофикация Велико Търново: Чрез уредите с дистанционно отчитане клиентите сами

...
Топлофикация Велико Търново: Чрез уредите с дистанционно отчитане клиентите сами
Коментари Харесай

Кампанията на топлофикация за дистанционно отчитане продължава

" Топлофикация Велико Търново ": Чрез уредите с отдалечено отчитане клиентите сами наблюдават и ръководят потреблението на топлоенергията всеки месец

С модерните устройства не се постанова инкасаторите да ни посещават, отпадат прогнозните и изравнителни сметки

„ Топлофикация – Велико Търново “ продължава осведомителната си акция по отношение на прекосяването към отдалечен метод за доклад на топлинна сила. " Монтирането на новите устройства цели да усъвършенства разпределението на разноските за отопление и гореща вода. Същевременно ще се вкара доста по-точен метод за отчитане на изразходваните гореща вода и топлинна сила спрямо досегашните планирани сметки. ", обявиха от сдружението. Оттам прецизираха, че за клиентите, които досега не са инсталирали уреди с отдалечен доклад, българското законодателство планува наложителното поетапно прекосяване към този метод за доклад на показанията от разстояние. Тук попадат всички топломери, уреди за самостоятелно систематизиране и водомери за топла вода. ", прибавиха от предприятието.

„ Крайният период за слагане на отдалечените устройства е до 2027 година ", подчертаха от топлофикацията във Велико Търново. „ За прекосяването към отдалечен доклад е нужно в здания етажна благосъстоятелност да бъде взето решение на Общото заседание, което по-късно се подава при съответната компания за дялово систематизиране, обслужваща постройката “, посочи инж. Димитров.

" Има няколко съществени преимущества на този нов метод за доклад на потребената топлинна сила. Едно от тях идва от самото название " отдалечено ". Отчитането на показанията на топломерите и водомерите се прави от разстояние. В актуалните условия на пандемия снемането на данните без влизане у дома на външни лица е метод за предотвратяване от ковид. ", показаха от сдружението. От топлофикацията подчертаха друго значимо преимущество на модерните уреди, а точно, че с тях самото премерване е ежемесечно. " По този метод сметките, които клиентите заплащат, не са планирани, а отразяват това, което човек си е изразходвал за месеца – колкото, толкоз. Отпадат и изравнителните фактури след прекъсването на отоплението. ", допълниха от сдружението. " Новите уреди би трябвало да са съобразени с условията на компанията за дялово систематизиране, която обслужва постройката. В противоположен случай устройствата могат да се окажат неработещи. ", прецизираха от предприятието.

От " Топлофикация Велико Търново " показаха, че употребяват новите технологии, с цел да улеснят потребителите. " Ние ценим тяхното време, за това вършим обслужването допустимо най-лесно, бързо и комфортно. Чрез уредите с отдалечено отчитане клиентите сами наблюдават потреблението на топлоенергия всеки месец. ", обявиха от сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР