Топлофикация София започна да възстановява сумите на клиентите си за

...
Топлофикация София започна да възстановява сумите на клиентите си за
Коментари Харесай

Топлофикация София връща надвзетата сума

Топлофикация София стартира да възвръща сумите на клиентите си за интервал от юли 2019 година до март 2020 година след понижението на цената на природния газ и надлежно на цената на парното и топлата вода.

Сумите ще бъдат прихванати към сметките на потребителите за юни 2020г. без значение дали клиентите са на действителен месечен доклад, на планирано ползване с годишно изравнение или заплащат на равни месечни вноски, прецизират от общинското сдружение.

" Изчислихме сумите за връщане на всички наши клиенти и започнахме да ги възвръщаме с юнските сметки за топла вода, с цел да могат хората по-бързо да се възползват от понижението на цената на топлинната сила ", обясниха от Топлофикация-София.

Регулаторът КЕВР по формула дефинира сумата за възобновяване на всяка месечна фактура за топлинна сила в посочения интервал се пресмята:  Сума за Възстановяване = (Фактурирано количество топлинна сила, умножено по остарялата цена) – (Фактурирано количество топлинна сила, умножено по новата цена)

Месечната такса за дялово систематизиране, която не влиза в цената на топлинната сила си остава за юни 2020г.

На лицата, които са изгубили качеството на клиент и не дължат суми за топлинна сила, възобновяване на разликата ще се прави, откакто подадът документално заявление с посочена банкова сметка, по която да бъде преведена сумата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР