Топлофикация София“ предлага на клиентите си облекчения при плащането на

...
Топлофикация София“ предлага на клиентите си облекчения при плащането на
Коментари Харесай

Важна информация за сметките за парно

„ Топлофикация София “ предлага на клиентите си облекчения при заплащането на сметките, оповестяват от сдружението. През март и април клиентите са употребявали интензивно цифровите и безкасовите способи за заплащане на сметките си. С цел разширение на опциите за обслужване и облекчение за своите клиенти, компанията разкрива сметки в още две банки - ДСК и " Уникредит ".

Според Общите условия за продажба на топлинна сила за битови потребности на сдружението, клиентите " заплащат фактурите си за потребеното количество топлинна сила за отчетния интервал в 45-дневен период след приключване на интервала, за който се отнасят ". От топлофикацията припомнят на клиентите с планирани месечни сметки, че не начисляват наказателна рента при просрочие на заплащането . Освен това от няколко години компанията предлага и опцията за отчасти заплащане на месечната сметка .

" Топлофикация София " ЕАД дава и опция за разсрочване на насъбраните просрочени отговорности .

От сдружението показват, че отоплителният сезон 2019-2020 година е завършил на 29 април и следва акцията за доклад на уредите за дялово систематизиране и правене на годишните изравнителни сметки. Отчетите ще се правят по график след анулация на изключителното състояние.

В осъществяване на новите разпореждания, признати преди дни с измененията в Закона за енергетиката, " Топлофикация София " ЕАД ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово избраните периоди и откакто КЕВР дефинира ретроактивните цени на природния газ и на топлинната сила за интервала от 5 август 2019 година до 31 март 2020 година, осведомят от сдружението. Така клиентите, които имат ежемесечен действителен доклад на уредите си за дялово систематизиране, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след одобряването на ретроактивните цени от КЕВР. За останалите консуматори, които получават планирани месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през юли, се споделя в известието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР