Топлинен удар може да сполети всеки, без значение дали става

...
Топлинен удар може да сполети всеки, без значение дали става
Коментари Харесай

Яжте тези храни, ако искате да се предпазите от топлинен удар

Топлинен удар може да сполети всеки, без значение дали става въпрос за възрастен човек или деен млад мъж или жена.

Топлинното безсилие е доста рисково за здравето и с него би трябвало в действителност да се внимава. Бързата загуба на тегло може да попречи на органите да извършват своите функционалности. Съществуват няколко храни, които могат да ви оказват помощ да се предпазите от топлинен удар и да не се дехидратирате.

Ето кои са те:

• Краставици

Разбира се, че краставици. Тези зеленчуци са с богато наличие на вода. Освен това зеленчукът ви предлага ресурси от диетични фибри, благодарение на които ще съумеете да се отървете от токсините.

Храносмилателната ви система ще се хидратира превъзходно, похапвайки по една паница с краставици към менюто си. Не е целесъобразно обаче да премахвате обелките на зеленчука, защото в тях се съдържа голямо количество витамин С.

• Диня

Един плод, който няма еднакъв на себе си. Освен, че е вкусна, динята е също толкоз потребна. Тя подтиква изпотяването и най-вероятно топлинният удар не ще ви застигне, стига да държите парче плод в ръцете си.

• Киви
 Задължително правете това, в случай че желаете да се предпазите от топлинен удар Задължително правете това, в случай че желаете да се предпазите от топлинен удар
Лятото е най-обичаният сезон. Какво по-прекрасно от това да се излежаваме дни наред под слънчевите лъчи, до момента в който нежният морски бриз раз...

Кивито е идващият плод, който съумява да ни защищити от безоблачен удар. През лятото хората не го употребяват доста постоянно, защото през топлите месеци на пазара се предлага обилие от дини, пъпеши, малини, къпини, праскови, нектарини и все свежи вкусотии, които цяла година сме чакали.

Ако желаете да си набавите калий, то нашият съвет е да похапнете купа с киви. Веднага ще се почувствате доста по-свежи и хидратирани.

• Снежен грах

Снежният грах е един от най-освежаващите зеленчуци. Той е богат и на витамин С и по тази причина бива желан през лятото. Водоразтворимият оксидант освен е кадърен да ни защищити от слънчево изгаряне, само че и подтиква производството на колаген.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР