Топлината, която осигуряват уредите, използващи като горивен ресурс дърва, въглища,

...
Топлината, която осигуряват уредите, използващи като горивен ресурс дърва, въглища,
Коментари Харесай

Специфика на кюнците за печки

Топлината, която обезпечават уредите, употребяващи като горивен запас дърва, въглища, пелети или други изкопаеми енергийни източници е несравнима с тази от електричеството. При действието си печките освобождават пушек, пепел, фини прахови частици, миризма, което допуска и съществуването на съответната апаратура, която да подкрепи процеса. Димоотводната система е част от отоплителната и фактически, когато се касае за усъвършенстване и обезпечаване на способи за отопляване с камини, печки, котли, захранвани от такива източници значителен приоритет имат детайлите, които взимат директно присъединяване в построяването ѝ. А те не са малко – прав, Т-образен детайл, ъглов, коминна шапка и други. Всеки от изброените си има своите характерности и дава своя принос за отвеждането на газовете и миризмите отвън парцела. Следва да ви срещнем с някои особености при кюнците, защото те са главен детайл, който директно взе участие в състава на димоотводната апаратура.
Какво съставляват кюнците

На пръв взор кюнеца за печка съставлява тръба, която е направена от някакъв тип железен лист. За един консуматор, на който за пръв път се постанова да купува такива артикули ето по подобен метод се разказва кюнец, който действително се оказва главен детайл, част от построяването на димоотводната система, разясняват от. Когато сте на път да изградите подобен тип апаратура, която да подкрепи работата на отоплителния апарат е значимо да се запознаете с някои механически особености, които са директно свързани с успеваемостта.

На какво е належащо да се обърне внимание, при покупка на кюнци за печки? Навярно това е въпросът, който си задавате и чиито отговори търсите. Факт е, че когато имате разполагаем добра система за отклоняване на димните газове то точно тогава се приказва за успеваемост на процеса на изгаряне на горивото. От значение в тази ситуация са:

- Вида на кюнците;

- Начин на монтаж;

- Ниво на устойчивост на високи температури;

- За какъв тип уреди и гориво са подходящи;

- Кои размери са ефикасни и правилни;

- Начин на поддръжка и други.
Основни типове

В една димоотводна система както към този момент споменахме вземат участие разнообразни като размер и форма детайли. Изработени от резистентен на окисляване и температура материал сигурно няма да сгрешите с избора си, в случай че се доверите на одобрени производители и търговци. Креативност тук не е нужна, а механически усета и познаване на типовете кюнци за печки, с чиято помощ ще можете да си осигурите оптимално положителни условия за отвеждането на димните газове в комина и от там в атмосферата.

Три съществени разновидността като форма и размер са най-разпространени на пазара:

- Прави

Отличават се по това, че са в основата на обособяването на димоотводната апаратура. Що се отнася до това да бъдат в действителност ефикасни е належащо да се вземат под внимание някои основни акценти като да вземем за пример това, че размерите им могат да бъдат 1 м и 50 см като вторите от своя страна се оферират и в телескопичен вид, който е с увеличаващ се или намаляващ размер от 30 до 50 см;

- Ъглови

По-често могат да бъдат разказани и като коляно, което на процедура значи, че с тях се реализира смяна на пътя на димоотводната апаратура. Тук също има видово систематизиране и то се дължи на това на какъв брой градуса действително е извито коляното – на 90° или на 45°. Съвета, който дава експертите във връзка с поставените колена е те да не бъдат повече от три, защото има риск от затрудняване на печката във връзка с успеваемостта ѝ, а от тук и горивния процес;

- Тройник

Почти всяка апаратура за димни газове разполага с подобен тип. Ролята му е обвързвана най-много с надзор върху кондензните пари и почистването на печката и системата без да е нужно изцяло демонтиране.

На пазара се оферират и други модели кюнци за печки като гъвкави и други. За да сте сигурни, че ще изберете подобаващите е желателно да се консултирате със експерт.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР