Топла зима, с 1 градус над нормата. Валежите ще са

...
Топла зима, с 1 градус над нормата. Валежите ще са
Коментари Харесай

Чака ни топла зима, градусите скачат

" Топла зима, с 1 градус над нормата. Валежите ще са естествени. Това сочат сегашните прогнози. 

Все отново дано имаме поради, че декември е първият зимен месец - посрещаме астрономическата зима на 21 декември, тъкмо в 12 на обяд. ", сподели пред Марица климатологът Георги Рачев.

" Ще го има целия зимен набор от изненади, само че като теглим чертата в края на февруари следващата година, зимата ще е по-мека и се надявам да бъде и по-дъждовна. Засега обаче превалявания от сняг по Коледа и Нова година са малко евентуални. По-точна прогноза обаче ще имаме в средата на  декември.

В местата над 1500 м към този момент наваля сняг. Съветвам хората, които имат опция, да бягат от мръсния градски въздух в планината. Навън вероятността да се болестите от  листата, от кората на дърветата, от пейките, от почвата в парка е в хиляди пъти по-ниска, в сравнение с в ресторанта, дискотеката, градския автобус. Това е истината. 

При всички положения зимата ще си бъде зима. Ще вали и дъжд,  ще има и сняг. Нищо чудно да има ледени дни, никой не е застрахован. В ниското ще има и поледица, и обледеняване, замръзнали, хлъзгави тротоари, причина за счупени крайници и ръце. Нормално е.

Въпросът е, че тези ледени дни ще бъдат по-рядко и тяхната дълготрайност ще бъде по-малка. Това значи по-топла зима.

Освен топла зима ни чакат естествени превалявания. Дори Европейският център за средносрочни прогнози планува и малко повече превалявания, изключително през декември. Практически доста от язовирите са в положително положение. Ако язовирите не се точат, изключително тези за водоснабдяване, вода ще има. ", сподели още проф. Рачев.

 

 

 

 

    
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР