Топ юристът и шеф на Института за модерна политика и

...
Топ юристът и шеф на Института за модерна политика и
Коментари Харесай

Топ юрист: Киро и Асен са токсични! Татко Петко е човекът в сянка зад правителството

Топ юристът и началник на Института за съвременна политика и Центъра на нова Европа доктор Борислав Цеков прави горещи разкрития  пред ПИК за трусовете към падналото държавно управление нa Кирил Петков и несъстоялия се кабинет на Асен Василев, странната диалогичност, обзела Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ за нова коалиция и ръководство, откакто се сринаха във властта, потребния ход на президента Румен Радев при връчването на третия мандат и бъдещето на 47 ото Народно заседание.

Останах сащисан, че по отрязъци на вестници се гради теза, че основният прокурор би трябвало да бъде отхвърлен. Това не е теза на сериозен правист, по тази причина и корабокрушираха. Искало им се да падне основният прокурор, тъй като по този начин им се коствало. Главният прокурор не беше и получател по доста от настояванията, сподели Ценов. Надежда Йорданова е политическо лице, което извършва поръчка.

Не може юридически мироглед на основния прокурор, включително по пътната сигурност и безобразия, да води до искане на оставката му. Два живота бяха отнети от човек, олицетворяващ тинята на публичния живот, който има обтегнат над него чадър, макар изказванията за наркодилърство в Студентския град. Човек, в чиято мивка полицията си обслужва колите. Човек, който кара с полицейска лампа, което е незаконно.

Твърдение от мутренските времена е слагането на чадъри над незаконни босове с изказванието, че са информатори. Кой назначава служители на реда с татуировки и древен бради. Кой организира тази кадрова политика, попита Цеков. Според него уволнената полицайка евентуално е парадирала с опциите си.

9 години по делото за гибелта на Милен Цветков – всичко по делото беше изстискано. Занимаваха се със закриване на профилираното съдопроизводство. Гледаме Киро, който ни занимава с всичко, само че не и с действителните проблеми.

До огромна степен чаках връщането на мандата от Политическа партия, щеше да е самоубийство като да си купиш фабрика на 9 септември, в случай че осъществят мандата, разяснява Цеков. Според него примитивна мисловна скица е, че те са от страната на светлината. Това изяснява спирането на всички форми на политически разговор. Политическа партия към този момент са токсични, с тях никой не желае да приказва.

Въпрос е дали Радев желае бързи избори, или търси опция за кабинет в този парламент без кликата на Кирил Петков. Така Цеков разяснява опцията за осъществяване на третия мандат. Българска социалистическа партия валенците са доста по-ограничени от тези на Има Такъв Народ, които са всеядни, счита Цеков.

Най-много се стремят към мандата обаче от Демократична България, само че това не може да стане без ГЕРБ, както и дали Радев ще взе участие в композиция, която да върне ГЕРБ във властта. Честният излаз от обстановката са изборите. Но обстановката е доста комплицирана. Кирил и Асен вкараха страната в застой, наследството е тежко, по тази причина партиите не желаят горещия картоф, сподели Цеков, който се надява на мощно и устойчиво последващо държавно управление. Сега всички залитали съвременно и се правели на консерватори като Руди Гела на Орбан.

Хората без опит се провалиха, когато бяха овластени. При потребност от сърдечна интервенция не се отива при стажант, а при умел оператор, даже да е кавгаджия, даже да мирише, даде образец Цеков.

Цялата маса Политическа партия няма опит, да си на два митинга, нe е политически опит, сподели още Цеков. Той сподели, че „Промяната“ ерозира политическата система и разбирането за народна власт. Разговорите за държавно управление постоянно е било с парламентарни групи, а те потеглиха да подработват народен представител по народен представител с мирис на корупция. Ако са дали и пари, по какъв начин ще ги връщат, като се провалиха, попита иронично Цеков.

Обидно ще звучи за Кирил Петков да изяснявам Пoвeдeниeтo нa Татко Петко и Лена Бориславова. Може би той е министър председател в сянка и ще желае да има право на послание към нацията от малкия екран. Не знам за Лена дали му е лява или дясна ръка.

Според Цеков е изцяло допустимо в Политическа партия да има разделяне по кланове към Кирил Петков и Асен Василев с Лорер и Прокопиев.

Докато се гласоподава напълно машинно, ще стои заплахата от манипулиране на изборите, невероятно е по този начин да има публичен надзор, счита Цеков. Хартиените бюлетини се броят пред очите на цялата комисия, а броенето през чипове не може да е законно и при узаконяването. Но Бай Ганьо е жив и той схваща повече от германците.

При машинното гласоподаване незабележимо ще се измисли по какъв начин да се отстраняват дребните партии. Разумно е да има варианти и за машинно, и за хартиено гласоподаване. Ако желаеме да следим за честността на изборите, да се запишем за наблюдаващи, сподели Цеков.

Не мога да схвана лицемерието на Българска социалистическа партия и изказванията на Корнелия Нинова за машинното и смесеното гласоподаване. Не мога да схвана насаждания боязън от подправяне на изборите. Трябва да има публично доверие. И до през днешния ден от ЦИК няма отчет по какъв начин са осъществени изборите, сподели Цеков.

Ако има политическа воля в парламентарните групи, може да има и изключително съвещание без комисии за изменение на Изборния кодекс, сподели Цеков.

Според него може процедурата да се разтегли от Радев по този начин, че изборите да са при започване на октомври. Това може да е 18 октомври, само че и 25 септември.

Много забавно щяло да е Ицо Хазарта да се изправи против Нинова или Бойко Борисов. Този човек, който е некултурен и пее за дрога, нямал място в Народното събрание.

Никола Минчев, който е работил при мама и изяснява в страничката си биография, че е правнук на дядо си, не е задоволително да е ръководител на Народното събрание, даде още образци Борислав Цеков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР