Топ мениджър от Nike - технологичният директор Ратнакар Лаву, изненадващо

...
Топ мениджър от Nike - технологичният директор Ратнакар Лаву, изненадващо
Коментари Харесай

Топ мениджър на Nike изненадващо подава оставка

Топ управител от Nike - софтуерният шеф Ратнакар Лаву, изненадващо подаде оставка. Това се оповестява в имейл, изпратен до чиновниците и подписан от основния действен шеф на Nike Анди Кемпиън, представен от Business Insider.

Не се показва причина за изненадващото овакантяване на Лаву. " Можем да потвърдим, че Ратнакар Лаву към този момент не е в Nike ", разяснява компанията.

Оставката на Лаву идва на фона на упоритостите на компанията да се насочи към цифрова промяна. Главният изпълнителен шеф на Nike Джон Донахоу изложи амбициозни софтуерни проекти през януари 2020 година

Според проектите главният бизнес на Nike ще концентрира върху цифровите продажби и като цяло компанията цели да стане по-фокусирана върху технологиите. На среща през февруари 2022 година Лаву приказва за проектите.

" Ще е нужно самообладание. Знам, че сега не наподобява, че нещата се трансформират задоволително бързо ", разяснява тогава той.

Според осведомени вътрешни източници приключването на гении, в това число изненадващата оставка, се дължи на упорития метод на Nike за връщане в офиса, не положително осъществяване на целите, скоростта на смяната, неналичието на ясна връзка и прекосяването към по-управленски жанр.

Лаву се причисли към Nike през юни 2019 година Преди това е работил като софтуерен изпълнителен шеф за Kohl`s.

През май 2022 година Insider заяви за изтекло вътрешно изследване на измежду софтуерни чиновници на Nike, което демонстрира недоволството на чиновниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР