Топ експертът по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи

...
Топ експертът по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи
Коментари Харесай

Страх в САЩ от удвояване на случаите на COVID-19

Топ специалистът по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи предизвести, че броят на доказаните случаи на COVID-19 за ден може да се удвои. Според Фаучи това може да се случи, в случай че американците не подхващат ограничения.

В Сената Фаучи сподели, че сегашният брой от 40 000 нови случаи дневно може да стигне 100 000. Той изрази опасения, че страната се движи в неверната посока и ситуацията може да се утежни в случай че хората не съблюдават напътствията на федералните управляващи. Указанията включват носене на маски от всички, които на на открито, отбягване на тълпи от хора и съблюдаване на обществена отдалеченост.

Съединени американски щати са страната с най-вече случаи на COVID-19 - към 2,6 милиона.  Към момента починалите в резултат на ковид са най-малко 124 000.

Най-тревожна е обстановката във Флорида и Тексас, които са измежду десетките щати, оповестили скок в броя на инфектираните, на фона на задвижения развой по рестрат на стопанската система. Негативната наклонност докара до нови рестрикции, които включват карантина за пътуващи от някои щати.

Междувременно считаният за претендент на демократите за президент Джо Байдън насочи нова офанзива против президента Доналд Тръмп като го упрекна, че първоначално е умаловажил рецесията и че е настроил хората едни против други. От екипа на Тръмп пазят дейностите на президента и споделят, че Байдън съзнателно основава боязън и е срещу триумфа на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР