Топ банкерът Левон Хампарцумян и уважаваният икономист Любомир Дацов не

...
Топ банкерът Левон Хампарцумян и уважаваният икономист Любомир Дацов не
Коментари Харесай

Хампарцумян и Дацов в шок от белите на Кирил и Асен. Чакат ни ужаси

Топ банкерът Левон Хампарцумян и уважаваният икономист Любомир Дацов не скриха в ефира на бТВ, че са в потрес от продължаващите бели на Кирил Петков и Асен Василев. Идеите към за административно ограничение на цените могат да взривят стопанската система и да провокират това, което страната ни претърпя пред Жан-Виденовата зима.

Всяко нещо, което вие вършиме срещу законите на стопанската система, а те са тъкмо толкоз годни колкото законите на физиката и математиката, постоянно се връща по някакъв противен метод, сподели Левон Хампарцумян.
-->
Сега, като слушам, че някой ще понижава цените на нещо, това не са състоятелни тези. Това ще е за малко време и след това ще го платим по различен метод, безапелационен бе Хампарцумян за намаляването на цената на бензина.

По думите му чужденците ще ни съборят границата, с цел да идват да зареждат гориво от тук, в случай че е с левче по-евтино.

С него в студиото на " 120 минути " бе и икономистът Любомир Дацов. „ Помните ли 1996-а година по какъв начин пристигна рецесията. Имаше един министър на стопанската система, който провокира инфлацията, като сподели да не се заплащат заемите на банките. Така държавните предприятия започнаха да вършат големи загуби, а банките вкарваха пари в тях “, сподели Дацов.

„ Нямаше по какъв начин да не се катастрофира. Някой си мислеше, че помпайки от неприятните банки пари в държавните предприятия, ще прави стопанска система “, добави той.

„ 2007-а година сме приели еврото, като сме решили да се присъединим към Европейски Съюз “, акцентира Хампарцумян. „ В момента се дискутира присъединението към Еврозоната. Ние еврото към този момент сме го приели, то съществува и действа към този момент с всичките си плюсове и минуси “, изясни Дацов.

„ Г-н Радев (б.р. – Димитър Радев, гуверньор на БНБ) направи една блестяща професионална и икономическа, политическа и финансова презентация. Искам такива думи да слушам от премиера, президента и министъра на финансите. Те би трябвало да потвърдят, че ние желаеме да отидем в еврото и да го приемем, да бъдем членове на Еврозоната, да сме постоянни и предсказуеми членове на НАТО “, добави Хампрацумян.

Дацов призна, че е заинтригуван за какво хората не осъзнават, че еврото ще е положително за България и по какъв начин по този начин хората не осъзнават лъжите. „ Периода от 2007 до момента, ние просто тупкаме топката. Хората чакат да има дейности, а те не се случват. Политиците носят специфична отговорност. Те са толкоз гъвкави, че чак става неприятно от това “, сподели той.

Според Дацов няма да има далавера, в случай че имаме 6 месеца на дуалност на цените. „ Няма по какъв начин след това да се махне единият етикет и цената внезапно да скочи. Нека забележим по какъв начин тогава ще има далавера “, сподели той.

Според Хампарцумян няма по какъв начин пазарът да бъде доста килнат, тъй като хората просто ще стартират да пазарят в чужбина – Гърция, Румъния или Турция.

По думите и на двамата към този момент доста от нещата са в евро, да вземем за пример за покупката на жилища или кола.

„ Служебни държавни управления са взимали съдбоносни решения за България, тъй като могат. Вече зависи дали желаят да носят такава отговорност “, сподели Хампрацумян. „ Всичко опира до това дали желаеме да се движим бързо и изпреварващо “, счита Дацов.

„ Редовното държавно управление, което имахме, способства за инфлацията. По добре такава политика да не вършим. В момента обаче служебното държавно управление потиска инфлацията, в случай че се продължи това, до 6-7 месеца ще забележим резултати от всичко това и инфлацията ще тръгне надолу “, безапелационен бе Дацов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР