Тома Биков атакува остро Румен Радев и Иван Гешев. Поводът

...
Тома Биков атакува остро Румен Радев и Иван Гешев. Поводът
Коментари Харесай

Тома Биков размаха пръст срещу Радев и Гешев: Ще припомня, България е парламентарна република

Тома Биков нападна остро Румен Радев и Иван Гешев. Поводът беше въпрос към него от Лора Инджова по какъв начин ще разяснява думите на президента, че политик няма право да беседва с основния прокурор. В случая водещата засяга признанието на Десислава Атанасова, че Гешев й се обадил и са разговаряли по телефона.
„ А, Румен Радев, разговарял ли е с Гешев? Разговарял ли е с депутати да вземем за пример? Защото тогава ще се окаже, че и той се е намесил в законодателната власт. Казвам го като образец “, реагира яростно Биков в „ Твоят ден “ по Нова нюз.
„ С нашето искане за оставка на господин Гешев, показахме, че не сме подвластни от всички упорки, че не ни е боязън от Гешев, че Гешев ни държи. Сега е време да седнем и да помислим по какъв начин като депутати да си свършим работата и да изпълним тази правосъдна промяна, която да направи правосъдната система по-авторитетна и по-работеща. Всички упорки за нашите зависимости, мисля, че ги приключихме “, добави Биков.
„ За нас е добре Барселонагейт и всички останали сигнали, които са се подавали, да се преглеждат от различен основен прокурор, или от други управления, с цел да не се схваща, че няма обвинявания или че надали не те са завършили. На мен ми прави обаче нещо друго усещане. Тези закани към по този начин наречения политически отпадък, както се изрази господин Гешев, приказват, че в прокуратурата и самият той най-вероятно е държал съзнателно тези каузи на трупчета и не ги е приключвал, тъй като нашето предпочитание постоянно е било всички тези сигнали да бъдат прегледани и завършени от прокуратурата. Ако има мотив за обвиняване, прокуратурата да го направи в обвинителен акт с инструментите на правото, а не с инструментите на реториката и на конференции “, сподели още Биков.
„ Така че ние имаме максимален интерес тези каузи час по-скоро да бъдат прегледани и в случай че има задоволително доказателства, да бъде издигнат обвинителен акт. Ако няма задоволително доказателства, да не бъде повдиган, тъй като това са инструментите на правото, и съгласно мен в тази ситуация няма интервенция на политиката в прокуратурата, а по-скоро има опит за интервенция на основния прокурор да влезе в полето на политиката. Но той би трябвало да знае като правист, че по конституция властта произлиза от народа и колкото и да му е противен Народното събрание, този парламент е определен с директен избор, за разлика от него. България, ще напомня и на президента, и на основния прокурор, че е парламентарна република. Ако те имат проблеми с това, дано да излязат и да го кажат, и тогава да проведем спор за структурата на българската конституция “, добави Тома Биков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР