Том Тугендхат се очертава да бъде най- вероятният наследник на

...
Том Тугендхат се очертава да бъде най- вероятният наследник на
Коментари Харесай

Промяна във Великобритания! Нов министър

Том Тугендхат се обрисува да бъде най- евентуалният правоприемник на министъра на защитата Бен Уолсън във Англия Той съобщи предишния месец, че ще се отдръпна през есента. 

Вестник " Дейли телеграф " написа, че депутатите в Консервативната партия интензивно разискват кой да размени Бен Уолъс и са съвсем единомислещи, че Том Тугендхат води с едни гърди напред.
-->
50-годишният Тугендхат в никакъв случай не е бил министър, а сега е заместник-министър на вътрешните работи, отговарящ за сигурността. Той е някогашен ръководител на парламентарната комисия за външни работи и един от най-отявлените критици на Китай, неведнъж лобирал за по-твърди ограничения против Пекин.

Макар и да гласоподава за оставането на Обединеното кралство в Европейски Съюз в референдума през 2016 година, той изрично е за прекъсването на незаконната имиграция, а когато през 2022 година взе участие в конкуренцията за нов водач на консерваторите, даде обещание " необятна коалиция с представители от всички крила на партията ".

" Дейли телеграф " спекулира също кои други претенденти биха могли сполучливо да се преборят за мястото на Бен Уолъс. Това са Пени Мордант, която в предишното е заемала този пост, и заместник-министърът на външните работи Ан-Мари Травелиан. Вестникът обаче акцентира, че желан правоприемник от самия Бен Уолъс е сегашният негов заместител Джеймс Хийпи.

Източници, близки до Даунинг стрийт, пък считат, че Риши Сунак ще избра да назначи негов предан човек,
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР