Толкова пъти сме си задавали въпроса кога и как ще

...
Толкова пъти сме си задавали въпроса кога и как ще
Коментари Харесай

The One: готови ли сме наистина да открием перфектната си половинка?

Толкова пъти сме си задавали въпроса по кое време и по какъв начин ще открием сродната си душа дружно с обичаните ни героини от, въздишали сме скрито след следващия хепиенд на някой сантиментален филм и въпреки и обвързани, от време на време сме се чудили това ли е индивидът, това ли е същинската обич. Готови ли сме обаче да я понесем, да я изживеем, да я срещнем? Готови ли сме в действителност да се надигнем против съвършената си половинка? И тъкмо това ли ще ни направи щастливи?

Задаваме си тези въпроси още при започване на The One , един от на Netflix. Осем епизода, тъкмо за един уикенд време. Сериал, основан по едноименния разказ на Джон Марс. Психотрилър, който задава безконечния въпрос – до каква степен сме подготвени да стигнем, с цел да открием съвършената си половинка. В първите минути виждаме красивата Ребека Уеб (изиграна ужасно от Хана Уеър), която оглавява компанията The One, създала приложение, с което един ДНК тест може да открие вашия човек, без значение в коя точка на света живее, без значение дали е привързан, или не, дали е мъж, или жена. Представяте ли си, че това, за което мечтаем цялостен живот, може да бъде достигнато единствено с една проба? Да, ДНК-то не лъже.



И Ребека Уеб ловко популяризира личното си създание, показвайки своята съвършена половинка, само че се оказва, че тя е единствено за пред камерите. Любов под светлините на прожекторите. Отвъд тях се оказва, че даже не е толкоз приказна, изключително когато към нея се случват убийства, корпоративни интриги и връзки, учредени на неистини. Ребека е подготвена да жертва най-хубавите си другари в името на триумфа, само че даже и нейното съвсем безизразно изражение на моменти се пропуква в прегръдките на същинската обич. Макар и за малко, въпреки и със подозрението дали едно ледено момиче като нея може да обича въобще.

Появяват се и още няколко сюжетни линии, които обаче също са свързани с нея. От една страна е журналистът Марк на свободна процедура, който Ребека употребява за следващата си медийна операция. Влюбен в брачната половинка си Хана, той не допуска, че тя скрито е дала негова ДНК проба, с цел да разбере дали точно тя е неговата съвършена половинка. Отговорът, който от време на време може би е по-добре да не знаем, изключително в случай че желаеме да запазим връзката си и Хана неведнъж ще се убеди в това.



В същото време се появява и красивата Кейт, полицейски детектив, който проверява изгубването на един от приятелите на Ребека. Тя също си е направила заветния тест, безпределно сюрпризирана, че нейната сродна душа не е мъж, а жена – не по-малко красивата София, която живее в. Докато се пробва да разкрие лъжите, в които се оплита Ребека, Кейт се озовава във водовъртежа на личната си любовна случка. Но дали ще излезе от него или още повече ще се колебае дали в действителност не можем да имаме повече от една съвършена половинка. 



Всеки идващ епизод на The One ловко си играе с желанието ни да открием сродната си душа и оставя след себе си следващата порция въпроси, с цел да стигнем до прозрението, че може би великото на същинската обич е, че е недостижима, че упованието да я срещнем е по-сладко от това да я изживяваме. И до момента в който го вършим, нищо не може да ни спре да обичаме някого. И няма потребност да е съвършената ни половинка. Нека оставим перфектността за хепиенда на сантименталните филми.



 

  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР