Току-що отново внесохме предложението за отнемане на дерогацията на Лукойл“,

...
Току-що отново внесохме предложението за отнемане на дерогацията на Лукойл“,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Внесохме предложение за отнемане дерогацията на Лукойл

„ Току-що още веднъж внесохме предлагането за лишаване на дерогацията на „ Лукойл “, както и второ предложение за назначение на необикновен шеф в предприятието. Подписи сме поставили и с ПП-ДБ и Движение за права и свободи “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, представен от БГНЕС.

„ Това ще се случи евентуално в края на октомври. Ще бъде прегледано при започване на месец септември, евентуално признато в края на месец септември, а срокът, който сме сложили за отнемането на дерогацията да се случи без условности до 30 дни след влизане в действие на закона “, сподели Добрев.

„ Този път сборът на гласовете на трите парламентарни групи би трябвало да подсигурява, че прекратяването на дерогацията е призната с огромно болшинство след ваканцията през август “, сподели Добрев.

„ Ние се съгласихме с 30-дневния период, който упорстваха от Промяната. Този период е за лишаване на дерогацията, а не за предприемане на дейности. Сегашният текст е, че в 30 дневен период би трябвало да бъде отнета дерогацията. Достатъчно бяхме толерантни към „ Лукойл “, откакто няма никаква изгода за българските жители, то няма смисъл от дерогацията “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

Относно думите, че „ Лукойл “ не може да работи без съветски нефт Добрев разясни, че има редица пристанища даже в Черно море, откъдето рафинерията може да бъде снабдявана с петрол.

„ Няма нито едно доказателство, че това дружество не може да работи напълно с неруски нефт, всички опорни точки, които сме чували от „ Лукойл “ съгласно нас са несъществени, по тази причина и имаме разбори от редица неправителствени организации, в това число и Центъра за проучване на демокрацията “, добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР