Тодоров стана повод за високо напрежение между изпълнителната власт и

...
Тодоров стана повод за високо напрежение между изпълнителната власт и
Коментари Харесай

Бившият главсек на МВР като латерна по две телевизии: Това е чистка!

Тодоров стана мотив за високо напрежение сред изпълнителната власт и президентството, откакто вътрешният министър Калин Стоянов изиска той да бъде отхвърлен и внесе претекстове в " Дондуков 2 ", само че президентът Румен Радев отхвърли да подпише декрет, с който това да стане. Впоследствие Тодоров напусна поста си самичък, а стана ясно, че негов правоприемник ще е заместникът му - Живко Коцев.

 

" С Калин Стоянов изразихме предпочитание да работим дружно, откакто той стана министър. Той съобщи, че ще разчита на опита и експертизата ми. Няколко дни по-късно Кирил Петков посети Стоянов в министерството и аз бях извикан. С голямо стеснение ми беше казано, че към поста има напрежение и ме попита дали няма да си подам оставката ", описа пред bTV Петър Тодоров.

 

Пред Нова телевизия той разшири описа си.

 

Според някогашния към този момент главсек на Министерство на вътрешните работи същият е бил случая с освободените шефове на ОДМВР в страната. Те са били извикани на диалог с министъра, където им е казано, че би трябвало да подадат оставки поради високото напрежение към постовете им. Часове по-късно някои от тях са били извикани наново в Министерство на вътрешните работи, където им е казано да " не помнят за утринния диалог ".

 

" Междувременно е имало позвъняване, с цел да останат. Това са моите догатки. Това е политически напън върху този министър. Защо ги върна? Кой взема кадровите решения? Министърът ли? Политическите фактори, които ръководят, вземат решенията. Те съблюдават оня запис ", безапелационен беше Тодоров.

 

" Това не е война сред служебното и постоянното държавно управление, а целенасочена акция за разграждане и политизиране на системата. Бяха освободени извънредно качествени хора. Главният секретар също е част от този проект. Цитирам записа от една партийна централа ", съобщи пред bTV Тодоров.

 

Записът в действителност е от вътрешна среща на Политическа партия, който изтече по време на договарянията за сформиране на държавно управление. В тези записи се заприказва за чистки в службите и даде мотив на критиците да заговорят за тяхното преодоляване. В момента записът се загатва извънредно постоянно във връзка кадровите решения в системата.

 

Тодоров дефинира " опорките на министъра " като " извънредно несъстоятелни и грозни " и съобщи, че не ги приема. Става дума за претекстовете на Стоянов към настояването за освобождението му като основен секретар. Сред тях бяха обвинявания в непросветеност, довели до гибелта на шестима служители на реда. Мотивите бяха избрани от президента Румен Радев като политически.

 

Криминалната хроника обаче приказва друго - знакови лица от ъндърграунда починаха или бяха убити в рамките единствено на няколко месеца. Един от тях е Ангел Христов - единият от Братя Галеви. Той умря от инфаркт, само че към момента не е ясно по какъв начин е влязал на територията на страната.

 

" Ангел Христов беше напълно обект на ГДБОП, чийто началник беше Калин Стоянов. Как се е появил в България е въпрос, чийто отговор той би трябвало да знае в качеството си на началник на тази работа ", съобщи Тодоров.

 

Тодоров разяснява и информацията, която съобщихме първи във ФрогНюз за гибелта на Петьо Петров - Еврото в Дубай. Според наши източници някогашният следовател е умрял от инфаркт. Министерство на вътрешните работи изпрати запитвания до Дубай дали на тяхна територия е имало лице с такова име, което да е умряло. По думите на Тодоров от ОАЕ са декларирали, че все още няма информация за такова лице.

 

Бившият главсек на Министерство на вътрешните работи разяснява и убийството на Алексей Петров, само че отхвърли да даде детайлности към следствието. Работи се по всички версии, в това число и политически връзки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР