Тодор Каракашев - поет, преводач, литературен критик и изтъкнат изследовател

...
Тодор Каракашев - поет, преводач, литературен критик и изтъкнат изследовател
Коментари Харесай

За трети път връчиха Националната награда “Богдан Овесянин“

Тодор Каракашев - стихотворец, преводач, книжовен критик и бележит откривател на творчеството на Богдан Овесянин е третият притежател на влиятелната премия, учредена в Стрелча през 2014 година

Присъждането на премията пристигна след единомислещо решение на комисия в състав поетът Боян Ангелов, публицистът и издател Иван Гранитски и стрелчанския публицист Яко Бойчев.

На тържествената гала, проведена от Община Стрелча, кметът инж. Георги Павлов приветства господин Каракашев и присъстващите, измежду които членовете на комисията, шефът, учители и възпитаници от СУ " Св. Св. Кирил и Методий ", общественици, като изрази гордостта си, че премията е в ръцете на един от задълбочените откриватели на индивида и поета Тодор Натов.

Носителят на премията показа по какъв начин се е събудил ползата му към творчеството на Богдан Овесянин, като подчертава, че се е впечатлил от неговата невзискателност и разбирането на детската психика.

Специален посетител на церемонията бе дъщерята на Богдан Овесянин и добър другар на града, госпожа Бисерка Натова, която произнесе трогателно слово.

Наред с спечелилия в състезанието Тодор Каракашев, номиниран от Съюза на българските писатели, за премия в третото издание бяха препоръчани Соня Копукова, Радосвета Гюлева и Михаил Гунчев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР