Точно преди 16 години главният изпълнителен директор на Apple Стив

...
Точно преди 16 години главният изпълнителен директор на Apple Стив
Коментари Харесай

iPhone навърши 16 години

Точно преди 16 години основният изпълнителен шеф на Apple Стив Джобс излезе на сцената на ревюто MacWorld Expo, с цел да показа чисто нов артикул, който съчетаваше iPod със сензорен екран, революционен мобилен телефон и реформаторски интернет комуникатор. Ето по какъв начин го разказва самият Джобс.

Новото дете на Apple щеше да направи гражданска война и да задмине музикалния плейър iPod, чието произвеждане беше прекъснато предходната година. Днес iPhone е най-важният артикул на Apple - погледнете единствено последния доклад за приходите: iPhone е донесъл чиста облага от 42 милиарда $, повече от Mac, iPad и други носими устройства, взети дружно. iPhone се трансформира и в сърцевината на богата екосистема от аксесоари - от слушалки до смарт часовници - която генерира милиарди долари всяко тримесечие за Apple.
-->
В тази връзка iPad е отклонение на iPhone и сега е водещият таблет в света. Не единствено това - опитът, който Apple натрупа при създаването на чипсети за iPhone и iPad, я накара да спре да употребява артикули на Intel и да трансферира преносимите компютри и доста работни станции Mac към чипове, основани на Arm.

Няма подозрение, че iPhone се трансформира в един от най-влиятелните артикули през последните няколко десетилетия и оказа решаващо въздействие върху образуването на мобилната промишленост като цяло през този интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР