Точно една година след безпрецедентната политическа атака срещу „Градус“ АД,

...
Точно една година след безпрецедентната политическа атака срещу „Градус“ АД,
Коментари Харесай

След едногодишни проверки: НАП и КФН не откриха нарушения в „Градус“

Точно една година след невижданата политическа офанзива против „ Градус “ АД, отправена от най-високата естрада на българския парламент, държим да ви осведомяваме за резултатите от инспекциите на способените държавни органи, оповестиха от „ Градус “.

Заключението на Комисията за финансов контрол е, че „ не са открити нарушавания на използваните към активността на „ Градус “ АД условия на Закона за обществено предложение на скъпи бумаги, Закона за Комисия за финансов контрол и нормативните актове по използването им. “

Паралелно с инспекцията на Комисията по финансов контрол, през последната една година в сдруженията от групата на „ Градус “ бяха осъществени инспекции и от Националната организация по приходите, където не са открити основни несъответствия в данъчната и счетоводна документи или нарушавания на данъчното законодателство от проверяваните компании. Констатирани са несъществени нарушавания, които са отстранени в хода на инспекциите. В нито един от отчетите на Национална агенция за приходите не е установено разминаване сред в действителност и писмено откритото.

„ Градус “ АД постоянно се е уповавала на българското законодателство и способените регулаторни органи. Смятаме, че след публикуването на резултатите от едногодишните инспекции, извършени съгласно цялата суровост на закона, безупречният имидж на компанията е доказан и всички манипулативни изказвания се оказват клюки. Надяваме се, със същата суровост и възторг, държавните институции да преследват тези, които чрез спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове. Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се употребява като естрада за непроверени и лъжливи изказвания, а да бъде дом и при образец за законността в страната!”, допълниха от компанията.

В тази връзка „ Градус “ АД осведоми, че както до момента, по този начин и в бъдеще, ще употребява всички законови средства да пази ползите на своите акционери, както по правосъден път, по този начин и посредством сезиране на способени органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР