Точно девет месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж,

...
Точно девет месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж,
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ: Истории от Олимпийските игри - брой 2

Точно девет месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж, Българската национална телевизия стартира лъчение на документална поредност, отдадено на историята и сегашното на най-големия състезателен конгрес, който събира състезатели от целия свят.

Вторият брой ще ви опише за семействата на Атина на най-големия състезателен конгрес - първите игри през 1896 година с неповторими фотоси отпреди 127 години и фрагменти от възстановката на откриването, направена през 1906 година

Отделено е особено внимание и на първите игри на XXI век - през 2004 година, на които още веднъж гръцката столица беше хазаин.

Предаването показва и най-успелия български олимпийски състезател Мария Гроздева, която с изключение на 2-те си трофеи има и още 3 медала, а е и рекордьор със 7-те си участия под петте преплетени кръга.

" Истории от Олимпийските игри " наблюдава и хронологията на щафетата с олимпийския огън - една от най-значимите обичаи с взор и към идните игри в Париж през 2024 година



Олимпийско премеждие през годините. Най-големите герои на България. Знаменитите звезди на международния спорт. Уникални фрагменти непоказвани у нас!

Гледайте и второто издание от поредицата " Истории от Олимпийските игри "!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР