То отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията

...
То отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията
Коментари Харесай

Георги Гергов окончателно придоби пълен контрол над Панаира в Пловдив

То анулира като незаконосъобразен отхвърли на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаваенето на капитала на сдружението от близо 178 млн. на над 194 млн. лева с 16-те хиляди акции на Община Варна от " Международен панаир Пловдив " АД и прехвърлянето им на " Пълдин туринвест " според извършеното през януари изключително общо заседание на акционерите.

В началото на май длъжностното лице в Агенцията по вписванията отхвърли да впише нарастването на капитала на " Пълдин туринвест " с варненските акции от Пловдивския панаир с претекста, че тяхната оценка от 16 314 400 лева не е настояща, защото е правена през 2021 година

Относно доводите за отхвърли на регистриране в Търговския указател, свързани с актулността на оценката на акциите, окръжният съд декларира, че те са в цялостно несъгласие с правната същина на апорта. Дават се и наложителни инструкции на Агенцията по вписванията да извърши въпросното регистриране . След като това се случи Гергов ще управлява към този момент над 79 % от активите на панаира.

Търговското дело по тъжба на предприемача Георги Гергов бе разпределено на инцидентен принцип в наличието на медиите на арбитър Симеон Захариев. За него това е следващото дело обвързвано с Панаира. В предходно свое решение Захариев отхвърли жалбата на пловдивския кмет Здравко Димитров против повдигането на капитала на " Пълдин туринвест ", подадена пред Административния съд в града. След това Димитров пропусна да апелира пред последната - апелативна инстанция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР