От столичната прокуратура уточняват, че на 11 август 2023 г.

...
От столичната прокуратура уточняват, че на 11 август 2023 г.
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява спорните документи за Кирил Петков, подписани от Лена Бориславова

От столичната прокуратура прецизират, че на 11 август 2023 година е формирано досъдебно произвеждане , което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано, за това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия - освобождение на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение " Да запазим Корал " и избирането на негово място на Мартин Драгулев, като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г.

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци , извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение " Да запазим Корал ", допълват от СРП.

В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения - сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк.

По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения, оповестяват още от столичното обвиняване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР