То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия

...
То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия
Коментари Харесай

Тя разтресе държавата: Убитият е бандит! Стига сте давали ефир на майката му да иска възмездие

То кое ли не е сбъркано у нас?
Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две девойки и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е убито като куче. А дечицата бягали от полицията, тъй като едното от тях не носело персонална карта. Видите ли! Хей по този начин, от терзание, измежду нощите, откакто са могли да убият нападнатото момиче, откакто са пробвали да обхванат в мол.
Майката малко пропуща да посочи, че „ трите момченца “ освен са с предходни престъпни регистрации, само че и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на девойките, нападнати с желязна тръба, с цел да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че единствено един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите.
Не знам и не разбирам докога национални медии ще смятат за „ друга позиция “ тази на нарушители и техните близки? Всички специалисти до момента обясниха, че полицейските дейности са изпълнили всички законови условия:
– разпореждане бягащият да спре на място (и този, дето няма персонална карта);
– в случай че бягащият не спре, ще бъде създаден изстрел;
– създадени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– служителят на реда стреля по бягащ субект, който е получил всички вероятни шансове да спре.
В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на нееднократен причинител на дребни закононарушения изисква някой да бъде наказан „ за ликвидиране “?
Какво споделя ЗАКОНЪТ: „ Полицейските органи могат да употребяват оръжие единствено когато това е безусловно необходимо… (3) след предизвестие при задържане на разположение, извършващо или направило закононарушение от общ темперамент, в случай че то оказва опозиция или се пробва да избяга… “
Всички, които стръвно скочиха да изясняват какво НЯМА право полицейският чиновник са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лв..
А аз запитвам: докога близки на нарушители ще изясняват в народен ефир, че желаят отмъщение?
От профила във фейсбук на емблемата на Съюз на демократичните сили Лияна Панделиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР