Тленните останки на кралица Елизабет II пристигнаха със самолет на

...
Тленните останки на кралица Елизабет II пристигнаха със самолет на
Коментари Харесай

Ковчегът на кралицата пристигна в Лондон, първи думи на дъщеря й

Тленните остатъци на кралица Елизабет II дойдоха със аероплан на въздушна база западно от Лондон. Той ще бъде изложен в английската столица пред обществеността преди погребението ѝ идната седмица.

Единствената щерка на монарха - принцеса Ан, съпровожда ковчега.

-->

Той бе изнесен по-рано през днешния ден от катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург за последно пътешестване през Шотландия до борда на боен аероплан, който го откара до Лондон. Под звуците на гайда загърнатият във байрак ковчег мина през шпалир от хора в центъра на града, предава bTV.

Според уеб страницата за следене на полети Flightradar24 самолетът първо е пътувал на запад до Глазгоу, след което е минал границата и е прелетял над езерото Уиндърмиър, а след това е минал през Манчестър, Стоук он Трент, Бирмингам и Роял Лемингтън Спа.

След като бе свален от самолета, ковчегът бе качен в катафалка и кортежът се насочи към Бъкингамския замък, където ще бъде посрещнат от членове на кралското семейство.

" Имах щастието да споделя последните 24 часа от живота на най-скъпата ми майка. За мен беше чест и привилегия да я съпровождам в последните ѝ пътувания. Свидетел на любовта и уважението, проявени от толкоз доста хора по време на тези пътувания, беше по едно и също време смиряващо и възвисяващо ".

Това са първите думи на принцеса Ан след гибелта на Елизабет II.

" Всички ние ще споделим неповторими мемоари. Изказвам признателност на всеки, който споделя възприятието ни за загуба. Може би си припомнихме какъв брой доста от нейното наличие и принос към националната ни еднаквост сме приемали за даденост. Също по този начин съм доста признателна за поддръжката и разбирането, препоръчани на моя безценен брат Чарлз, до момента в който той приема спомагателните отговорности на Монарх ", сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР