Тийнейджърка, събрала милиони долари за лечението на малкото си братче,

...
Тийнейджърка, събрала милиони долари за лечението на малкото си братче,
Коментари Харесай

Издъхна тийнейджърка, събрала милиони долари за лечението на малкото си братче

Тийнейджърка, събрала милиони долари за лекуването на дребното си братче, издъхна от същото заболяване. Трагедията с момичето трогна целия свят, съобщи BBC.

16-годишната Афра Рафек съумяла да събере парите посредством вайръл видео в обществените мрежи. Самата тя боледувала от гръбначна мускулна недоразвитост - положение, което й пречи да диша. Младата индийка умряла тази седмица в резултат на затруднения от заболяването. Семейството й си я спомня като усмихнато момиче, което макар положението си, обичало да пее и да се радва на живота.

Kerala: Remembering Afra Rafeeq, whose viral video saved her brother`s life
— BBC News (UK) (@BBCNews)
През 2021 година нейният брат Мухамед, който е бебе, бил диагностициран със същото заболяване. За лекуването му било належащо лекарство, което се доставя от Съединени американски щати, а сумата се оказала непостижима за фамилията. Лекарството се споделя “Золгенсма ”, а една доза от него коства 2,2 млн. $.

Решена да помогне на брат си, Афра снимала видео, което качила в ютюб канала си. В него тя споделя, че не желае брат й да страда и да премине през всичко, което тя е изживяла в годините с заболяването.

Видеото набрало голяма известност в интернет за часове, а единствено три дни по-късно сумата за лекуването на Мухамед била събрана, даже се наложило Афра да направи изказване, в което моли хората да спрат да изпращат пари.

Бащата на децата споделя, че преди видеото са пробвали доста способи, посредством които да съберат парите, само че видеото е това, което същински е докоснало хората.

След като Мухамед получил дозата си, фамилията решило да подари една част от останалите пари на две нуждаещи се от същото лекуване деца, предава " Марица ". 

Братът на Афра посочил прогрес и се подобрявал с всеки ден, само че за жалост самата тя умряла преди броени дни. Последното й видео в ютюб демонстрира фамилията й, което я посещава в болница в родния й град. След гибелта й хиляди хора изричат съболезнования под него.

Баща й с тъга споделя, че макар гибелта на щерка си, той е горделив, че с помощта на нейната самодейност хората са осведомени доста повече с това рядко заболяване и се надява, че лекуването му ще стане по-достъпно, в сравнение с е сега.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР