Тимът ни се изправя срещу Бразилия, Италия и Полша в

...
Тимът ни се изправя срещу Бразилия, Италия и Полша в
Коментари Харесай

Женският тим на България в борба за оцеляване във волейболната Лига на нациите по MAX Sport 3

Тимът ни се изправя против Бразилия, Италия и Полша в последните си 3 мача от шампионата
Първата фаза на волейболната Лига на нациите при дамите е към края си, а в последните си 3 мача националният тим на България ще се изправи против Бразилия, Италия и Полша. Националките ни ще имат преимуществото, че са домакини на мачовете от последната седмица на този стадий от конкуренцията и всички те ще се изиграят в зала „ Арена Армеец “ в София. Двубоите са на 1-ви, 2-ри и 3 юли от 20:00 часа и ще бъдат излъчени директно по.

Тимът ни към този момент стартира серията мачове в столицата, като се наложи изрично с 3:0 против Доминиканската република. След този триумф и преди последните 3 срещи България заема 13-о място от 16-те тима в шампионата, а главната цел пред отбора ни ще е запазването на мястото в Лигата на нациите за идващия сезон.

Регламентът гласи, че един тим ще изпадне и следващата година няма да бъде част от най-комерсиалната волейболна конкуренция. Това обаче няма да е безусловно приключилият на последно място. 11 от 16-те отбора в конкуренцията имат твърдо наличие и обезпечено присъединяване за идващия сезон, а останалите 5 са така наречен тимове кандидати, които се борят да не изпаднат. Сред тези 5 е България, а останалите са Белгия, Доминиканската република, Канада и Полша. Целта е българският отбор да не приключи на най-ниска позиция от тези 5 отбора. За момента, преди последния уикенд от първата фаза, на позиция за изпадане е Белгия, който е на 14-о място с актив от 6 точки, събрани след 3 победи и 7 загуби. България е на 13-а позиция с 9 точки - 3 победи и 6 загуби. Канада, Доминиканската република и Полша са надлежно 9-и, 10-и и 11-и в класирането, като и 3-те отбора са с по 4 победи. Канадките са с мач по-малко и имат 4 триумфа и 5 провали и 12 точки, доминиканките са с 12 точки, а полякините – с 11.

Първото затруднение през уикенда за България ще е Бразилия. „ Селесао “ е измежду най-стабилните тимове досега и към този момент си е подсигурил място във финалната осмица на шампионата. За момента бразилките са с 8 победи и 2 загуби и заемат 3-то място в класирането. Мачът против тях е на 1 юли от 20:00 ч.

Ден по-късно, в събота, още веднъж от 20:00 ч., националките ни се изправят против ново тежко затруднение, а точно еврошампионките от Италия. Съответстващо с това „ скуадра адзура “ е и най-добре представящият се европейски тим в Лигата на нациите, като заема 4-та позиция със 7 победи и 2 загуби.

Последният дуел за България е и най-съществен. В него отборът, воден от Лоренцо Мичели, се изправя против един от директните си противници в битката за опазване на място в конкуренцията – Полша. „ Дружина полска “ заема 11-о място с една победа повече от българския тим, само че и мач повече (4 победи и 6 загуби). Мачът България – Полша е в неделя, 3 юли, също от 20:00 ч. в „ Арена Армеец “. Него и останалите две срещи на женския народен тим на България феновете ще могат да гледат директно по MAX Sport 3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР