Тим ван Райтховен се превърна в голямата сензация на тазгодишния

...
Тим ван Райтховен се превърна в голямата сензация на тазгодишния
Коментари Харесай

Подвизите продължават: Тим ван Райтховен се разписа и на Уимбълдън!

Тим ван Райтховен се трансформира в огромната сензация на тазгодишния тревен сезон. Световният номер 205 нямаше нито една победа на равнище ATP през цялата си кариера, само че се възползва оптимално от предоставения му " уайлд кард " за конкуренцията в Хертогенбош, където надделя противници от ранга на Тейлър Фриц, Феликс-Оже Алиасим и Даниил Медведев, с цел да се трансформира в един от най-изненадващите първенци в Тура в миналото.

Това накара уредниците на Уимбълдън да възнаградят нидерландеца, който с тяхна помощ получи опция да взе участие непосредствено в главната скица. Жребият пък беше доста благоразположен към ван Райтховен, тъй като го опълчи на Федерико Делбонис, който в никакъв случай не е печелил мач на трева през цялата си кариера. Шампионът в Хертогенбош показва явното си предимство над южноамериканеца в хода на конфликта, триумфирайки с крайното 7:6(7) 6:1 6:2 и си обезпечи дуел с колоса Райли Опелка в идващия стадий на надпреварата.

Мачът започва мощно за аржентинеца, чиито ретури противодействаха чудесно на мощния начален удар на съперника. Това разреши на Делбонис да реализира пробив, само че любимецът направи рибрейк в последния вероятен миг и доближи до тайбрек, където обезврежда сетбол благодарение на необикновен минаващ бекхенд по правата и най-после частта отиде в неговия актив.

Оттам насетне ван Райтховен напълно контролираше обстановката на корта, до момента в който виждахме по какъв начин клей експертът се движеше доста нестабилно върху " свещената трева " и силите му стигнаха да завоюва единствено още три гейма до края на конфликта.

No Fluke

Tim Van Rijthoven makes good use of his wildcard, tossing aside Federico Delbonis, 7-6 (7), 6-1, 6-2 to score his first ever grand slam main draw victory.

The Dutchman, who stunned an impressive field to take the title in s`Hertogenbosch, next faces Opelka or Taberner.
— Tick Tock Tennis (@TickTockTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР