Тиквите отново са на почит като част от добрата храна,

...
Тиквите отново са на почит като част от добрата храна,
Коментари Харесай

Тиквените семки са полезни за сърцето и мозъка

Тиквите още веднъж са на респект като част от положителната храна, която консумираме, и това не е изненада за никой – вкусни са, здравословни са и имат детоксикиращи свойства. На всичко от горната страна семките на тиквата са изключително потребни за мъжете.

Тиквите не всеки път са се радвали на такава известност, каквато имат в този момент. Всъщност те съвсем не са се консумирали от хората през по-голямата част от XIX век.

Американците от дълго време са признали вкусовите и лечебни качества на тиквата, която даже е станала част от техните обичаи. В България това неповторимо естествено благосъстояния също се употребява постоянно.

За произхода на тиквата към момента няма единно мнение. Някои считат за нейна татковина Америка, а други – Китай, където тя е била култивирана в императорския двор.



Проучване на испански учени демонстрира, че тиквените семки съдържат съединения, които сполучливо се борят с раковите кафези. Друго изследване, този път на немски учени, удостоверява, че при дамите, които са минали менопауза и всекидневно ядат тиквени семки, има 23% по-нисък

риск от рак на гърдата

 Еднакво ефикасни за това са и слънчогледовите семки. Смята се, че имат способността да регенерират нервната система, като й работят релаксиращо и тонизиращо

Ако търсите натурален метод, с цел да подобрите настроението си или да облекчите признаците на менопаузата, тиквените семки са превъзходен избор. Те контролират топлинни офанзиви, главоболие, понижават болките в ставите и честотата на неочаквани промени в настроението. Учените са потвърдили, че тиквените семки усилват равнището на положителния (HDL) холестерол и контролират кръвното налягане.

Установено е, че са ефикасни за контролиране на равнището на кръвната захар и усилват изгодата от приема на инсулин. Множество специалисти предлагат на диабетиците тиквени семки като храна за ежедневна консумация.

Учените са разкрили, че тиквените семки имат и противовъзпалителен резултат, който

облекчава признаците на артрит

 Ако страдате от артрит, яжте към 30 г тиквени семки всеки ден, с цел да облекчите признаците.

Тиквените семки ще оказват помощ и на имунитета ви. Те оказват помощ на организма да се бори с бактериите и вирусите, само че за разлика от други потребни ядки, не предизвикват алергии или нетърпимост.

Можете да поръсите тиквени семки върху съвсем всяко ядене – от овесена каша до сладкиши и салати. Можете да ги добавите в сурово положение към коктейли, кисело мляко, зърнени храни, десерти. Просто не се опитвайте да ги обработвате топлинно – потребните субстанции в тях понижават с високите температури.

Една от 8-те най-полезни чудодейни храни в света, тиквените семки обезпечават на тялото доста

количество здравословни мазнини

магнезий и цинк. Смята се, че тиквата има способността да регенерира нервната система, като работи релаксиращо и тонизиращо. Предотвратява задържането на ненужна вода в тялото и е постоянно препоръчвана като част от диетични режими.



С богатото си наличие на антиоксиданти, тиквените семки имат защитни свойства против някои типове рак и сърдечни болести. Те са ефикасни при лекуването на болести на простатата и пикочните пътища, покачват качеството на спермата при мъжете и плодовитостта при дамите, както и спомагат за отстраняването на паразити като тения от тялото.

Тиквените семки са храна, която е антиоксидантно съединяване, сходно на бетакаротина. Следователно, той също

способства за здравето на очите

На някои места тиквените семки са били употребявани като афродизиак. Особено скъп в това отношение е цинкът в него. Тиквените семки също са източник на магнезий, цинк, мед и селен. Съдържат също желязо и натрий. Магнезият оказва помощ за възстановяване на настроението и съня, до момента в който манганът играе роля в производството на колаген.

Маслото от тиквени семки оказва помощ на косата да пораства по-бързо и по-здрава.

Консумирани един час преди лягане вечер, тиквените семки покачват функционалността на клетките, които се обновяват и почиват и ви разрешават да спите удобно.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР