TikTok има нов шампион по брой последователи. Коби Лейм е

...
TikTok има нов шампион по брой последователи. Коби Лейм е
Коментари Харесай

Коби Лейм вече е най-следваният TikTok- ър в света

TikTok има нов първенец по брой почитатели. Коби Лейм е 22-годишен, роден в Сенегал, само че в този момент живее в Италия. Сега той надминаваи американската TikTok звезда Чарли Д`Амелио, с повече от 142,7 милиона почитатели в съпоставяне със 142,3 милиона на Д‘Амелио.

Лейм в началото стана прочут с къси видеа за най-нашумялата обществена мрежа, в които да демонстрира лесни решения на проблемите, които останалите инфлуенсъри сякаш се пробват да решат със своите хакове. Сега той разгласява най-вече неми комедийни скечове, събирайки милиони гледания и лайкове. Последователите му започнаха да експлодират предходната година, а през последните седмици почитателите му го повдигнат на върха.

Д`Амелио и нейната сестра Дикси са две от централните фигури на TikTok, които построяват цяла медийна марка върху това, което самите те признават, че в началото е била инцидентно въодушевление. Стремителният им напредък към славата посредством секунди видеоклипове,  вкоито т етанцуват, озадачи хората, които не са в TikTok – и въодушеви милиони почитатели да се опитат да създадат същото. Сестрите са спечелили към 27,5 милиона $ предходната година, съгласно оценки на Forbes.

Превръщането на Лейм в най-популярната персона в TikTok е удивително, като се имат поради проблеми, повдигнати от потребителите на платформата по отношение на това, по какъв начин се третират основателите на цвят - и по-специално чернокожи.

През 2020 година, в отговор на обвиняванията, че логаритъмът на TikTok потиска наличието на чернокожите основатели, компанията даде обещание да предприеме стъпки, в това число основаване на съвет за многообразие и даряване на пари на организации с нестопанска цел, „ които оказват помощ на Черната общественост “. Миналата година някои чернокожи основатели участваха в неофициална стачка, отказвайки да основават танци, които другояче биха могли да донесат непропорционално огромна изгода за белите основатели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР