TikTok добавя още един начин създателите да правят пари в

...
TikTok добавя още един начин създателите да правят пари в
Коментари Харесай

Нова програма на TikTok позволява на създателите да правят пари в платформата

TikTok прибавя още един метод основателите да вършат пари в платформата: с нова стратегия, Series, която им разрешава да вършат сбирки от видеоклипове, които са налични за закупуване. Всяка сбирка може да има до 80 видеоклипа в нея, а клиповете могат да бъдат с дължина до 20 минути – която е по-близка до влог в YouTube, в сравнение с до TikTok. Създателите ще могат да дефинират цените си от $1 до $190, а почитателите могат да закупят достъп, като употребяват директни връзки във видео или от страницата на профила на създателя.

Моделът за монетизиране на paywall е сходен на други платформи за основатели като Patreon или OnlyFans, само че насоките за наличие в TikTok ще останат същите. Paywalls са налични за определени създатели към този момент, като приложенията ще бъдат отворени през идващите месеци.
-->
При стартирането TikTok ще разреши на основателите да запазят всичките си доходи, без таксите за обработка и магазин за приложения, което евентуално значи загуба на повече от 30 %. TikTok не показа по какъв начин ще наподобява разделянето на приходите, когато стартира да понижава. Покупката би трябвало да се извърши посредством приложението TikTok, само че основателите ще могат да употребяват нов уеб страница, с цел да разгласяват видеоклипове и да наблюдават успеваемостта.

TikTok пусна няколко принадлежности за основатели и варианти за монетизация през последните няколко месеца, надявайки се да подтиква растежа в Съединени американски щати и да се конкурира с други платформи като YouTube. Подпомагането на основателите на наличие да вършат пари – и по този метод да ги задържат в TikTok – е приоритет, изключително откакто компании като YouTube отварят варианти за шерване на приходите от реклами за Shorts, техният съперник в TikTok.

В исторически проект основателите не са били изцяло удовлетворени от това какъв брой печелят в TikTok. Първоначалният фонд за основатели от 1 милиард $, въведен през 2020 година, разпредели пари за три години – и някои участници споделиха, че печелят единствено стотинки, когато наличието им не става вирусно.

Функцията за 20-минутно видео е забележителна и не е единствено вашето въображение — TikToks стават все по-дълги. Компанията последователно усили оптималната дължина на видеоклипа до 10 минути, а в този момент това ще се удвои за премиум наличие. Компанията подтиква основателите да вършат и по-дълго наличие: предишния месец TikTok разгласи освежен фонд за основатели, наименуван Creativity Program, който награждава единствено видеоклипове, по-дълги от минута.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР