Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията коментира

...
Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията коментира
Коментари Харесай

Експерт каза защо българите станали антиваксъри

Тихомир Безлов, специалист от Центъра за проучване на демокрацията разяснява пред пред :

" Всички оптимистични упования, че сме достигнали пика на тази Covid вълна се провалиха за момента.... Политическата рецесия и държанието на съвсем всички политици доведоха до отмалялост в хората, която води до равнодушие ".

" Ние бяхме почти като страните от Европа по съмнение към имунизациите, французите и испанците даже бяха преди нас по съмнение, американците бяха преди нас по песимизъм. След това развитите страни съумяха да създадат едни положителни акции за пояснение и за увещание на хората. Испанци и италианци повишиха доверието, а ние останахме на същото равнище ".

Според него към 20% са антиваксърите в България, които изрично декларират, че няма да си слагат ваксина против Covid-19 и този % няма толкоз огромна тежест.

" Трудната обстановка, в която попаднаха в пандемията медиите поради спада на рекламните потоци и политическата рецесия, докара до това, че те позволиха едно голямо говорене против пандемията и против имунизациите. Такова говорене няма на никое място, даже в разрастващите се страни ".

Мнението му е, че локдаунът е мярка, която по политически аргументи сега е мъчно да бъде призната като решение.

Експертът съпостави първото място в света на България по смъртност от Covid с първото място, което би могла да заеме по говорене против имунизациите.

" Ние се превърнахме в един социално-медицински опит и всички чакат да видят какво ще се случи с тези, които имат 20% имунизирани при Делта разновидността. И то се случи, това беше предсказано това, което се случи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР