Тичането навън през зимата е предизвикателство. Не можете просто да

...
Тичането навън през зимата е предизвикателство. Не можете просто да
Коментари Харесай

Съвети за тичане навън през зимата

Тичането на открито през зимата е предизвикателство. Не можете просто да излезете от вкъщи си, когато на открито е под нулата и духа вятър, и да започнете да тичате. Ниските температури могат да заключат тялото ви и да трансфорат крайниците ви в ледени висулки, причинявайки вдървеност на ставите и стегнати мускули, тъй че бягането в студено време изисква специфична подготовка. По този метод ще предотвратите пострадвания и в действителност ще се насладите на прекарването.

Направете задълбочена загрявка вътре

Ако нормално загряване към 5 минути преди да излезете на открито, този път ги направете 15. Прекарайте в допълнение време, с цел да отпуснете в действителност мускулите и ставите си и да повишите телесната си температура до лека пот. По този метод, когато излезете на студа, няма да се почувствате зле и мускулите ви няма да се стегнат толкоз. Ако би трябвало да извършите загрявката на открито, облечете дреха, лесна за събаряне, която по-късно можете да завържете към кръста си.

Поддържайте главата и ръцете си топли

Въпреки че е потвърдено, че не е правилно, че губите най-вече топлота през главата си, въпреки всичко е пъклен добра концепция да поддържате главата и ушите си топли на студа. Носете дебела шапка или наушници, които също можете елементарно да натъпчете в джобовете си, в случай че ви стане горещо. Също по този начин носете ръкавици, макар че и с тях, пръстите ви в последна сметка могат да се вдървен и изтръпнат, в случай че е прекомерно студено.

Обличайте термо облекла под останалите

Термо облеклата са идеални за всяко тичане в студено време, защото ви държат топло, комфортни са и попиват потта. Облечете първо термо блуза и чеп, а по-късно прибавете още облекла въз основа на температурата.

Носете обувки със сцепление

В идеалния случай бягайте по пътека, чиста от сняг и лед. Ако обаче бягате по сняг, носете обувки със ужасно сцепление и отбрана и ги съчетайте с топли, комфортни чорапи, които поддържат краката ви сухи. Също по този начин останете съсредоточени, тъй като по пътеката евентуално ще има хлъзгави сектори.

Облечете се за няколко градуса по-топло време

Трябва да се облечете по този начин, че да ви е топло, само че и като че ли се изкачвате на връх Еверест. Докато тичате, телесната ви температура се покачва и от прекомерно многото облекла ще ви стане горещо. Вместо това се съблечете леко. Ако на открито е 5, се облечете като за 10. След като започнете да бягате, ще загрявате, с цел да компенсирате, в случай че не е студено и прохладно. В този случай се навлечете по подобаващ метод или просто останете у дома с чаша чай.

Следете пулса си

Сърцето ви бие по-бързо, когато е студено, което тъй че пулсът ви се ускорява при всяко тичане навън. Освен в случай че не упражнявате за съответно събитие, студеното време в действителност не е най-хубавото за намиране на вашия вътрешен Юсейн Болт. Предотвратете спомагателен стрес върху тялото си, като следите пулса си и гледате да не се форсира прекалено много.

Останете хидратирани

Може да не се потите доста, когато е 10 градуса на открито, само че хидратацията към момента е значима. Пийте течности преди, по време и след тичане.

Определете си време

Тичайте сред 30 и 60 минути. По-опитните бегачи могат да създадат и малко повече, само че след 90 минути рискувате да застрашите имунната си система. Да не приказваме, че прекарването на толкоз време на студено просто е гадно.

Завършете бягането бързо

Телесната температура ще спадне бързо, откакто завършите бягането си, по тази причина се подгответе авансово. Намалете до най-малко дистанцията от края на тичането до топлото място, където ще отидете. Ако можете да завършите бягането си на входната врата, съвършено. Ако би трябвало да се приберете у дома, оставете си в колата дебело яке и топла напитка.

Не се отхвърляйте

Ако се интересувате от тичането в студено време, без значение от сняг, киша и заледяване – тогава несъмнено сте отдадени. Така че даже в случай че първото ви тичане в студено време не ви хареса, идващото ще бъде по-добро. А в случай че стане прекомерно неприятно даже за вас, постоянно можете да влезете вътре.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР