Ти мозък имаш ли? Ще ти разбия устата“ Скъсахте ми

...
Ти мозък имаш ли? Ще ти разбия устата“ Скъсахте ми
Коментари Харесай

Учителка към първолачета: Безмозъчни ли сте, глави имате ли? Скъсахте ми нервите, ще ви разбия…

„ Ти мозък имаш ли? Ще ти разбия устата “ „ Скъсахте ми нервите “ – това са единствено част от думите, които се чуват в запис на учителка от начално учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в град Оряхово.
Родители на първокласник са изпратили записа до bTV, на който се чуват обидните квалификации, крясъци и жестоко отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка.

Категорични са, че реакциите ѝ са неприемливи и упорстват за интервенция на виновните институции.
Родителите, изпратили видеото, първо забелязали, че детето им се трансформира в отрицателен проект – последователно почнало да се затваря в себе си, да не споделя, да се прибира без въодушевление. Затова решили да ревизират какво се случва, защото в класната стая на първокласниците нямало камера.
„ Детето ни стартира да се прибира от учебно заведение без въодушевление, с главоболие и болки в стомаха. Промени си държанието – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз “, изясни Ангел Маринов, който даде записа на bTV.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези дребни деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били унизени и физически, освен вербално.
„ Всичките обиди, които учителката изрича против 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното образование. Какво ще вършим с тези деца оттук насетне? Защо всички деца стопират да споделят с родителите си? Защото в учебно заведение им е казано да не споделят нищо на родителите си “, сподели майката на унизеното дете Стела Манчева.
На 19 февруари родителите дали записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неофициална среда. Тя им дала обещание да вземе ограничения, само че по-късно последвали закани към родителите, че ще бъдат съдени, тъй като записите са противозаконни.
Учителката е афектирана от случилото се, само че е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не имат вяра на него.
В позицията на директорката на учебното заведение – Силвия Маринова, се акцентира, че Албена Георгиева има дълъг педагогичен стаж и е почитат преподавател. Тя акцентира също по този начин, че учениците ѝ постоянно са имали високи образователни резултати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР