Тези професионалисти във фирмите могат да станат армия кибербойциКомпаниите вече

...
Тези професионалисти във фирмите могат да станат армия кибербойциКомпаниите вече
Коментари Харесай

Експерти: изход от кадровата криза са... съществуващите служители

Тези експерти във компаниите могат да станат войска кибербойци

Компаниите към този момент не могат да си разрешат да подценяват неизползвания капацитет на съществуващата си работна мощ (снимка: CC0 Public Domain)

В един бързо дигитализиращ се свят, в който злонамереният програмен продукт като услуга и рансъмуер офанзивите непрестанно еволюират, нуждата от експертиза в киберсигурността в никакъв случай не е била по-важна. Докато HR отделите се мъчат да наемат първокласни гении в региона на киберсигурността, мнозина подценяват един необработен контейнер от капацитет: съществуващите чиновници. Тези експерти, към този момент привикнали към културата и задачите на организацията, биха могли да станат нейната войска от кибербойци, подготвени да осъществят верните начинания за повишение на уменията и преквалификация, считат специалисти.

Кибер-защитата на дадена организация е толкоз здрава, колкото крепко е най-слабото ѝ звено. Компаниите към този момент не могат да си разрешат да подценяват неизползвания капацитет на съществуващата си работна мощ. Повишаването на уменията не е просто опция; това е значително решение.

Ръководителие са станали по-ангажирани в полемиките по отношение на киберсигурността, значително стимулирани от потребността от по-добро ръководство на риска. Тяхното възходящо присъединяване се материализира в увеличеното разпределяне на бюджети за ограничения за киберсигурност, в това число и наемане на личен състав.

Но не е добра концепция да се мисли единствено за наемане на външни лица от свободния пазар на труда. Бордовете би трябвало да се замислят за това да поддържат финансово мощни вътрешни стратегии за образование и преквалификация. Повишаването на уменията на съществуващите чиновници предлага по-бърза и евентуално по-рентабилна тактика за превъзмогване на дефицита на умения.

Предимства на образованието и преквалификацията

Има непосредствени преимущества от повишението на квалификацията на съществуваща работна мощ и подготвянето на наличните фрагменти за позиции в киберсигурността. Служителите с история в организацията към този момент схващат нейните съществени полезности, цели и вътрешни процеси. В резултат на това етапа на насочване е доста съкратена.

Освен това опциите за преквалификация постоянно водят до по-голямо задоволство от работата. Това пък води до задържане на чиновниците, трансформирайки се в дълготрайна облага за бизнеса.

Редица изследвания поредно демонстрират, че вложението в развиването на чиновниците освен усилва задържането, само че и покачва продуктивността. Квалифицираната вътрешна работна мощ в региона на киберсигурността се трансформира в дълготраен актив, който дейно обезврежда някои от рисковете, пред които са изправени фирмите през днешния ден.

Необходимите стъпки

Има няколко стъпки, които организациите могат да подхващат, с цел да приложат тактика за преквалификация и повишение на уменията:

1. Идентифициране на запасите от гении: намерете отделите в бизнеса, които имат съществени умения или ползи, които могат да бъдат в допълнение развити в сериозни пълномощия за киберсигурност.

2. Подготвяйте образователни стратегии: партнирайте си с просветителни институции и снабдители на киберсигурност или се възползвайте от висококачествени онлайн курсове, пригодени да преодолеят празнината в уменията за киберсигурност.

3. Пилотни стратегии: преди да разгърнете образованието в цялата компания, изпълнете пилотни стратегии, с цел да прецените успеваемостта и да извършите нужните корекции.

4. Продължаващо образование: киберсигурността е непрестанно разрастваща се област. Продължаващото обучение е от решаващо значение и би трябвало да включва от време на време наново узаконяване или курсове за напреднали.

Допълнителен пласт на отбрана

Повишаването на уменията не би трябвало да се лимитира единствено до отделите по ИТ и сигурност. Една добре завършена тактика за киберсигурност допуска схващане на главните правила из цялата организация: работна мощ, която може да разпознава и реагира на заканите, предлага спомагателен пласт на отбрана, който постоянно се подценява. Всеки би трябвало да бъде подготвен най-малко за фишинг-атаки, обществено инженерство и други съществени концепции за киберсигурност.
още по темата
Пренебрегвайки капацитета на съществуващите чиновници, компаниите рискуват както сигурността на своите цифрови активи, по този начин и пропускането на опцията да основат по-ангажирана, лоялна и способна работна мощ. Това значи, че е време да спрем да гледаме на киберсигурността като на профилиран набор от умения, притежаван единствено от няколко определени майстори; това е работа на всеки. За това както цялостното, по този начин и характерното образование е освен целесъобразно, то е незаменимо за всяка компания.

Тъй като киберзаплахите не престават да се насочват към организации от всевъзможен размер, фокусирането единствено върху външно набиране на личен състав е лимитирана тактика. Бизнесът би трябвало да огледа във вътрешността и да увеличи уменията и да преквалифицира съществуващите чиновници, с цел да се оправи с дефицита на умения, да увеличи удовлетвореността на чиновниците и да укрепи позицията на компанията във връзка с киберсигурността. Това е тактика, която далновидните бордове и ръководители не могат да си разрешат да подценен, с цел да запазят мрежите си в сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР