Тези, които имат сърдечни проблеми, най-много трябва да се ваксинират.

...
Тези, които имат сърдечни проблеми, най-много трябва да се ваксинират.
Коментари Харесай

Проф. Начев с препоръка към сърдечно болните

" Тези, които имат сърдечни проблеми, най-вече би трябвало да се имунизират. Доказано е, че коронавирус вирусът поврежда сърцето, непосредствено и косвено ". Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Университетската болница " Света Екатерина " и един от най-хубавите кардиохирурзи у нас проф. Генчо Начев

По думите му много хора със сърдечно-съдови болести се опасяват да вървят на профилактични прегледи около ковид. Това не е неприятно, в случай че те в действителност нямат потребност, само че въпреки това е рисково, в случай че имат потребност и от боязън не отиват в лечебни заведения.

" Аз мисля, че болничното опазване на здравето е под надзор, без значение от напрежението, тъй като броят на свободните кревати е доста дребен и сега, в който се освободи легло, незабавно се запълва. Като общество не знам какъв брой сме под надзор, тъй като мисля, че дисциплината на нашето общество не е на равнището, на което би трябвало да бъде ", съобщи той.

Болниците и лекарите са за това да дават помощ на всеки, който се нуждае, сподели още проф. Начев. Отделени са кревати за пациенти с отсрочена неотложност, при които закъснение с два-три дни може да докара до смъртни случаи. Всяко лечебно заведение си прави сметката по този начин, че да не останат хора без достъп до здравни грижи.

" Мениджмънтът на всяка болница може да реши до каква степен могат да чакат и до каква степен са планови в действителност, тъй като плановият пациент през днешния ден може да се окаже с отсрочена неотложност на следващия ден или даже да стане незабавен пациент. Трябва да се преценя всеки случай и смисълът на тази заповед не е да забрани приема на пациенти, които имат потребност от лекуване ", изясни кардиологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР