Тези избори са най-важните в този период, защото сме в

...
Тези избори са най-важните в този период, защото сме в
Коментари Харесай

Карадайъ: Да се обединим, за да има стабилно мнозинство и кабинет, който да решава проблемите на хората

Тези избори са най-важните в този интервал, тъй като сме в каскада от рецесии, най-голяма от които е политическата.  Разрешаването на политическата рецесия значи да има устойчиво болшинство в Народното събрание, което да се ангажира с проблемите на хората. Това болшинство да излъчи постоянен кабинет, който да взема решение проблемите на хората и да преодолява рецесиите.

Това съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ по време на онлайн среща с гласоподаватели в чужбина. В нея участваха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели и общественият специалист доктор Хасан Адемов. Организатор и модератор на диалога бе водачът на европейските либерали и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, оповестиха от пресцентъра на партията.

Ако ние имаме мощна парламентарна група и нещата зависят от нас, несъмнено ще има държавно управление в България, безапелационен бе водачът на Движението.

Българските гласоподаватели създават една и съща конструкция на Народното събрание, която предпоставя разговор и съдружно ръководство, а не независима и еднолична власт. Големият проблем в България е неналичието на разговор. 13 години си позволихме лукса да гледаме едноличното ръководство на Бойко Борисов, което по собствен си метод направи по този начин, че от полето на политиката да излезе разговорът. После пристигнаха едни хора, които споделят, че ще трансформират модела Борисов, само че в последна сметка те също желаят еднопартийно да ръководят. Дори поръчките са им такива, че би трябвало самите те да имат болшинство в Народното събрание, с цел да не зависят от никой различен, разясни Карадайъ.

Той обаче напомни на политиците, че в Европа съвсем всички страни се ръководят в обединения.

Колкото и на нашите политици да им се желае да ръководят еднолично и еднопартийно, това няма по какъв начин да стане, хората желаят тъкмо противоположното. Те изпращат депутатите в Народното събрание, с цел да може в разговор, в съгласуваност и във съвместен надзор да вземат решение проблемите на хората, съобщи Карадайъ.

Движение за права и свободи е ангажирана с проблемите на българи и с тяхното решение и точно поради това Движение за права и свободи би трябвало да бъде част от ръководството на страната. За да се случи това, би трябвало да имаме доста прекрасен резултат. Ще бъдем дружно в коалиция, въпросът е да бъдем в такава коалиция, че да решаваме проблемите на хората, добави водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни и формулата на Движение за права и свободи – на единодушие и на обединяване.

В Движение за права и свободи няма проблем от разликите, за нас разликите са благосъстояние. И всеки един друг, отстоявайки своята еднаквост, да бъдем дружно и да градим общото ни бъдеще, съобщи Карадайъ и добави: „ От тази позиция би трябвало да погледнем към идната  власт - когато има разделяне, ограничаване и опълчване, няма разцвет. Затова би трябвало да се обединим и да решаваме проблемите “.

Той благодари на всички българи, които са взели участие в дарителската акция в помощ на бедстващите хора в Турция след опустошителното земетресение, проведена от Движение за права и свободи.

Показахме, че в сложни времена можем да бъдем дружно. Но дано да не чакаме рецесии, с цел да се сплотяваме. Нека да се обединим в този момент и преди изборите, сподели Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР