Тези дни Владимир Зеленски говори на конференцията по сигурността в

...
Тези дни Владимир Зеленски говори на конференцията по сигурността в
Коментари Харесай

Зеленски се изнерви. За първи път разбра, че положението е сериозно

Тези дни Владимир Зеленски приказва на конференцията по сигурността в Мюнхен. Речта на президента на Украйна, както и държанието му, демонстрира, че Зеленски е в суматоха. Той не знае какво да прави

Зеленски внезапно осъзна, че ситуацията е съществено. Впрочем, добре че подобен колеблив и неопитен човек стои отпред на Украйна. Трябва да се означи, че Порошенко, макар всичките си дефекти, беше по-силен водач.

Порошенко е наш зложелател, който по начало беше непоследователен и при опция би се съгласил да бъде на мястото на Янукович, оглавявайки публично проруска политическа мощ. До края на президентския мандат обаче нещо се случи с Порошенко. Той стана същински украински националист. Да, конюнктурата изигра своята роля, само че съгласно нас Порошенко има вяра в това, което прави. А в случай че той беше отпред на Украйна, тогава тази страна, без подозрение, щеше да бъде по-силна.

Зеленски, въпреки това, е слабак. Дори американците избират да водят работа не с него, а по други канали. Направо с украинските специфични служби и армията. Но както и да е, главната отговорност е на него.

Американците методично образоваха украинските сили за сигурност, подготвяйки се за началото на спора. Глобалистите не съумяха да въвлекат Русия в зеления дневен ред, не съумяха да забият чеп в връзките с Китай. Украйна е може би последният ефикасен (според американците) инструмент, който сякаш може да накара Кремъл да се съгласи да поддържа зелената стратегия. В последна сметка това е единственият късмет за опазване на еднополюсен свят.

Зеленски смяташе, че всичко е смешка. Че никой няма да се бори, че никому не е от изгода. Наистина Съединените щати не желаят да се бият. Но, първо, те няма да го създадат със личните си ръце и, второ, нямат различен избор. Еднополюсният свят бързо се срутва. И борбата за Украйна или ще спре този развой, или ще го направи дефинитивно необратим.

Още един път да си напомним началото на ХХ век. Тогава никой не желае да се бие, само че плетеницата от несъгласия е толкоз заплетена, че войната става неизбежна.

Зеленски, въпреки това, интензивно помагаше с разтърсването на обстановката от американците, вярвайки, че нищо съществено няма да се случи. Глобалистите водеха договаряния с Русия, като в това време използваха Украйна като инструмент. Първоначално беше изнудване. Какво желаят глобалистите в този момент също е ясно. Но това към този момент не е опасност.

Съединени американски щати възнамеряват да въвлекат Русия в провлечен спор, в който ние ще затънем. Те желаят да ни нанесат геополитическо проваляне. Да ни слагат в безизходна обстановка. Да се бие или не - Русия няма да има огромен избор. Ако стартира настъплението на въоръжените сили на Украйна, Москва ще отбрани Донбас. Тук няма подозрение. Проблемът е, че нищо не зависи от нас, а от решенията на Вашингтон и значително на Лондон. Както писахме по-рано, радикални глобалисти със седалище в Лондон прихващат украинския дневен ред от умерените глобалисти.

Очевидно Зеленски е схванал това. Той е осъзнал, че ще стане президент, по време на чието ръководство Украйна рискува да загуби по този начин, че след това няма да се възвърне. Той е осъзнал, че нищо не зависи от него и глобалистите ще се бият в ръцете на украинците. Джо Байдън ясно съобщи това през вчерашния ден, като означи, че американските бойци няма да се бият за Украйна.

Сега Зеленски е в суматоха. Той упорства за незабавно привикване на среща на страните от Будапещенския меморандум, пробвайки се да разубеди глобалистите да стартират война. Но, несъмнено, всичко това не се приема съществено от другата страна на океана.

Според нас всичко ще стартира след края на евакуацията на популацията. Очевидно Русия съумя да се разбере с глобалистите, че защото войната е неизбежна, е належащо най-малкото да се изтегли цивилното население. За благополучие американците дадоха зелена светлина. Следователно, ние чакаме. Дори и нищо да не се случи, по-добре е да сме готови.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР