ТЕЦ „Марица-изток 2” да премине плавно от въглища на газ,

...
ТЕЦ „Марица-изток 2” да премине плавно от въглища на газ,
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица-изток 2 плавно ще премине на газ

ТЕЦ „ Марица-изток 2” да премине гладко от въглища на газ, планува дълготраен проект на служебния кабинет за избавяне на комплекса. Необходимата сума за осъществяване на прехода ще пристигна от Плана за възобновяване и резистентност на Европейския съюз, посредством който до 1.5 гигавата мощности ще преминат гладко на газ. Това стана ясно от конференция на служебния министър на енергетиката Андрей Живков, предават от пресцентъра на енергийното ведомство.

Финансовият запас от разнообразни европейски източници за реализиране на планове за промяна към газово основани мощности може да доближи общ размер от 700 млн. евро по разнообразни механизми под шапката на Европейска комисия.

„ Решенията, които ще вземем в този момент, няма да са безусловни”, акцентира министър Живков. По неговите думи, от държавните сдружения ще се изисква съществено преструктуриране на разноските и смяна в метода на ръководство.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Синдикатите от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " предизвестиха, че напълно...

Работата по измененията в Плана за възобновяване и резистентност в границите на междуведомствената група при вицепремиера Пеканов е завършена и в случай че документът бъде утвърден, това ще обезпечи небосвод за развиване на комплекса „ Марица изток “. Този факт, от своя страна, ще повлияе позитивно върху цялата група БЕХ, акцентира министър Живков.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР