ТЕЦ Марица 3 дава хляб на стотици българи. След наложената

...
ТЕЦ Марица 3 дава хляб на стотици българи. След наложената
Коментари Харесай

Стотици българи от хасковска област остават без работа по време на икономическа криза

ТЕЦ " Марица 3 " дава самун на стотици българи. След наложената наложително административна процедура от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково за всички заети в сдружението съществува риск да останат без занаят по време на икономическа рецесия. Със затварянето на производител на сила по време на енергийна рецесия се заплашва сигурността при доставката на електрическа сила евтино и се визира енергийната самостоятелност на България. За това сигнализираха наранени служащи от централата. По думите им формалната причина за наложената мярка е замърсяване на въздуха в града. Местните показват, че в района има и други промишлени предприятия, само че институциите в последната половин година само и съзнателно упрекват за всичко единствено ТЕЦ-а.

В Топлоелектрическа централа " Марица 3 " работят жители, на които им остава по-малко от година до пенсия и такива, които са в самото начало на стажа си. Всички те показват своето терзание за своето бъдеще. Според тях вероятно непрекъснато затваряне на централата би се отразило отрицателно на заетостта в района. " В момента се води изцяло неразбираема политика. Ние желаеме проект за енергийната самостоятелност на страната и сигурност на работните места. Ние протестираме за работата си за следващ път и няма да се откажем. Искаме страната да ни чуе! Ние не се вълнуваме от политически борби на национално и европейско равнище. Ние желаеме отговори за нашето бъдеще, за прехраната ни. " разясниха служащи от ТЕЦ-а.

„ Намеренията на държавното управление да закрива обособени централи от сектора ще удари енергийната самостоятелност на България. Ще се засегне заетостта, както и ще се оскъпи токът на всички български жители. Ние имаме потребност от ръководещи, които бранят българския интерес! " обявиха още служащите.

" Управляващите с лека ръка просто затварят работещо сдружение, само че огромният въпрос е кой ще заплати обществената цена за всички тези, които остават на улицата и няма да могат да платят сметките си и да си купят храна. За регион като нашия, където опциите за намиране на работа са мощно лимитирани, това е сериозен проблем и ще се отрази отрицателно на цялата общественост. " обявиха обезпокоени представители на сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР